30 Μαΐου 2021

ΚΟΛΟΜΒΙΑ | ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ - ΟΙ ΛΑΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!


Από τις 28 Απρίλη μέχρι σήμερα, η Κολομβία είναι μια χώρα σε αναβρασμό. Οι αστικές ελίτ, η κυβέρνηση, τα κανάλια, οι ναρκέμποροι και η αμερικάνικη πρεσβεία βλέπουν τη γη να χάνεται από κάτω τους. Παρά τις δολοφονίες, τις απαγωγές, τους βιασμούς και τη συκοφαντία σε βάρος του λαού, δε μπορούν ακόμα να σταματήσουν την εξέγερση!

Οι φορολογικές αυξήσεις που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση Ντούκε ήταν μόνο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες, οι νεολαία και οι αυτόχθονες βιώνουν μια τεράστια εκμετάλλευση και καταπίεση εδώ και δεκαετίες. Η πανδημία ήταν ο καταλύτης όλων των εξελίξεων.

Εδώ και ένα μήνα γίνονται μαζικότατες διαδηλώσεις και απεργίες, ο λαός οργανώνεται σε τοπικές συνελεύσεις, στήνει οδοφράγματα και απαντάει στην καταστολή. Η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει πίσω τη φορολογική μεταρρύθμιση και υπόσχεται την ικανοποίηση πολλών διεκδικήσεων.

Οι ρεφορμιστικές ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και της υποταγμένης αριστεράς παλεύουν να "μαζέψουν" την εξέγερση, αποκηρύσσουν τη λαϊκή αντι-βία και συνδιαλλέγονται ανοικτά με την κυβέρνηση. Είναι μεγάλο ζητούμενο η συνένωση των λαϊκών δυνάμεων στην κατεύθυνση της ανατροπής!

Αλληλεγγύη στο λαό της Κολομβίας!

Νίκη στην κολομβιανή εξέγερση!

Θάνατος στο φασισμό και στον ιμπεριαλισμό!








ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: