17 Ιουνίου 2021

Ηράκλειο| Ανταπόκριση από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 16/6

 



        Αρκετά μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις που έγιναν το πρωί όσο και το απόγευμα στο Ηράκλειο.

Το πρωί υπήρξαν τρία καλέσματα. Το ένα κάλεσμα είχε γίνει από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ στο άγαλμα του Βενιζέλου καλούσαν πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπου έπειτα συνέχισαν με πορεία στο κέντρο της πόλης. Σε αυτή συμμετείχε και η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις με πανό, ντουντούκα και προκηρύξεις. Η κινητοποίηση είχε μια καλή μαζικότητα, όμως ήταν μικρότερη από την προηγούμενη απεργιακή συγκέντρωση στις 10 του μήνα. Σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλε και η απόφαση ΕΚΗ και ΑΔΕΔΥ να μην καλέσουν σε πρωινή συγκέντρωση όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά. Ακόμη, υπήρξε άλλο ένα πρωινό κάλεσμα από τον Σύλλογο δασκάλων, στην περιφερειακή διεύθυνση στις 12, όπου σε αυτό κάλεσε εν τέλη και η ΕΛΜΕ αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ την συγκέντρωση αυτή την στήριξε ελάχιστος κόσμος και κατέληξε μια άμαζη παράσταση διαμαρτυρίας. 



Το απόγευμα στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις. Στην πλατεία Ελευθερίας υπήρχε κάλεσμα από τα σωματεία του ΠΑΜΕ, ενώ στον ίδιο χώρο κάλεσαν τελικά και το ΕΚΗ, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος δασκάλων. Ωστόσο, τόσο το ΠΑΜΕ όσο και το εργατικό κέντρο πρόσεξαν να μην συμπορευτούν αν και καλούσαν στον ίδιο χώρο. Τους αρκεί όμως που τα βρίσκουν τόσο στην ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιουνίου, όσο και στη μεθοδευμένη προσπάθεια σε επιστράτευση για λογαριασμό της κυβέρνησης

Ακόμη υπήρχε κάλεσμα στην πλατεία Λιονταριών, όπου συμμετείχαν με πανό το ΣΜΤ Ηρακλείου, ΑΝΤΡΑΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ) , Ταξική Πορεία – Αγωνιστικές Κινήσεις και το αναρχικό μπλοκ. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας, όπου και παρέμειναν τα μπλοκ για λίγο και έπειτα συνέχισαν με πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου. Από πλευράς του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας και των Αγωνιστικών Κινήσεων φωνάχθηκαν συνθήματα για την συνέχιση του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, ενάντια σε εκλογικές αυταπάτες, ενάντια στα εργοδοτικά σωματεία κ.α.  Οι συγκεντρώσεις ήταν αρκετά μαζικές με το σύνολο του κόσμου που κατέβηκε στο Ηράκλειο να φτάνει πάνω από 1500 άτομα.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: