23 Ιουνίου 2021

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Μ’ αγώνα θα κερδίσεις γυναίκα τη ζωή…

Πετράλωνα Τρίτη 22/6/2021, συγκέντρωση 6:30 και διαδήλωση

Μια πολύ μαζική διαδήλωση διέσχισε τους στενούς δρόμους των Πετραλώνων για να καταγγείλει τον άγριο βιασμό εργαζόμενης γυναίκας από ένοικο της πολυκατοικίας που καθάριζε. Πάνω από χίλια άτομα εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τον επί ώρες βασανισμό της. Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν τη συμπαράστασή τους βγαίνοντας απ’ τα σπίτια και τα καταστήματα τους. Η διαδήλωση ήταν ένα σημαντικό γεγονός γι’ αυτή τη λαϊκή συνοικία της Αθήνας κι έστειλε το μήνυμά της παντού.


Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε με διακριτό μπλοκ, πανό, προκήρυξη και με συνθήματα που έδιναν το στίγμα της ταξικής του ανάλυσης.
Η παρουσία ομάδων και συλλογικοτήτων από τον χώρο της αυτονομίας-αναρχίας ήταν έντονη, οι δυνάμεις της αριστεράς  είχαν μικρότερη συμμετοχή. 

Τα απανωτά περιστατικά βίας κατά των γυναικών μονοπωλούν τη συζήτηση. Οι διαδηλώσεις πρέπει να συνεχιστούν. Όμως δεν είναι η διαπόμπευση του βιαστή ως πρόσωπο και η παραδειγματική του τιμωρία το κλειδί που θα ανοίξει τις πύλες της δικαιοσύνης και της ισότητας. Πρέπει να αποκαλυφθεί η ενοχή του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης που γεννά τους εγκληματίες.

Μ’ αγώνα θα κερδίσεις γυναίκα τη ζωή,

ενάντια σε σύστημα και εκμεταλλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: