22 Ιουλίου 2021

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ | ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Η πραγματικότητα που βιώνουν οι φαντάροι στη ΛΑΦ Διδυμοτείχου (Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου) δεν έχει καμιά σχέση με μπλουζ όπως το γνωστό σε όλους τραγούδι. 

Την ώρα που οι θερμοκρασίες χτυπάνε κόκκινο, μας αναγκάζουν να λιώνουμε σε ατέλειωτες 12ωρες και 15ωρες υπηρεσίες, δουλεύοντας σαν δούλοι για να τρώνε οι αξιωματικοί σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ σε μας αρνούνται να τρώμε δωρεάν και πρέπει να πληρώνουμε το φαγητό που έχουμε οι ίδιοι φτιάξει! Με λίγα λόγια, συνθήκες νομοσχέδιου Χατζηδάκη με τους φαντάρους να μην έχουν καν δικαίωμα λόγου… 

Οι αγγαρείες δεν σταματάνε και πολλές φορές μας τοποθετούν σε διαφορετικά πόστα παρά τη θέλησή μας. Την ίδια στιγμή που αρνούνται άδειες που δικαιούμαστε (αν είμαστε τα “καλά παιδιά” παιδιά φυσικά…) έχουν ήδη κανονίσει άδειες για τους αξιωματικούς με αποτέλεσμα μεγαλύτερο φόρτο εργασίας για εμάς. 

Σα να μην έφταναν αυτά, έχουμε και ρατσιστικές προσβολές από μάγειρα σε φαντάρο λόγω διαφορετικού χρώματος δέρματος! Ταυτόχρονα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις απειλές από αξιωματικούς ότι αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των εργασιών θα τιμωρηθούμε με στέρηση εξόδου. 

Βρισκόμαστε σε μια ιδιόμορφη εξορία. Η δουλειά δεν σταματά ούτε τις μεσημεριανές ώρες που σύμφωνα με το ΓΕΣ και το πρόγραμμα εργασιών αποτελεί διαταγή. Εξοδούχος βγαίνει όποιος είναι τυχερός κι αν η διοίκηση έχει τρελά κέφια… 

Καλούμε τους συνφαντάρους μας να μην φοβηθούν, να αγωνιστούν, να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης και να διεκδικήσουν βελτίωση της κατάστασης στις μονάδες και τα στρατόπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: