22 Ιουλίου 2021

Μαχητική διαδήλωση ενάντια στην Ελάχιστη Βάση και το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη


Παρ' ότι το ημερολόγιο γράφει 22 Ιουλίου, πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής γέμισε οργή χιλιάδες οικογένειες, αφού ένας στους τρεις μαθητές μένει εκτός πανεπιστημίου ενώ η Κεραμέως βγαίνει στα κανάλια για να μιλήσει για fake news ακόμη και για περιπτώσεις μαθητών που έπιασαν υψηλή βαθμολογία, άλλωστε συνέχισε με την ίδια προκλητικότητα, θα μπορούσαν να πάνε σε άλλες αντίστοιχες σχολές της επαρχίας. Με τι χρήμα όμως θα μπορέσουν οι γονείς τους να καλύψουν κάτι τέτοιο δεν μας είπε!


Παράλληλα, με τη συνήθη τακτική, μέσα στο κατακαλόκαιρο έρχεται να χτυπήσει τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει υποχρεωτική αξιολόγηση εκπαιδευτικών, με απειλή την απώλεια μισθού. Θέλει να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, να τους κατηγοριοποιήσει, να τους διασπάσει και να τους κάνει πειθήνια όργανα του κράτους.

Ενώ με την περιβόητη "αυτονομία" των σχολικών μονάδων μετακυλίεται το κόστος λειτουργίας τους στις τσέπες των γονιών και ορθώνει κι άλλους ταξικούς φραγμούς. Όπως είχε δηλώσει κυνικά ο Χατζηδάκης: "Δε γίνεται ο μαθητής από το Μαρούσι και ο μαθητής από το Καρπενήσι να κάνουν τα ίδια μαθήματα", δείχνοντας το δρόμο για όσα θα ακολουθήσουν!




Δεν υπάρχουν σχόλια: