24 Αυγούστου 2021

Θεσσαλονίκη | Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) στη συγκέντρωση καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής για τις πυρκαγιές – Τρίτη 19.00 Λευκός Πύργος

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ), συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλείται από πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για τις πυρκαγιές, την Τρίτη 24 Αυγούστου, στις 19.00 στο Λευκό Πύργο.
 
Το σύστημα κι οι κυβερνήσεις του, με την εμπειρία των πολλών εγκλημάτων τους σε βάρος του λαού, επιχειρεί να κατευνάσει τη δίκαιη λαϊκή οργή με κροκοδείλια δάκρυα και κούφιες υποσχέσεις. Μιλάει για "φυσικές καταστροφές" και "ανθρώπινα όρια" με σκοπό να κρύψει ότι είναι η δική του πολιτική, που υπηρετεί κι η σημερινή κυβέρνηση όπως τόσες και τόσες πριν απ' αυτή, αυτή που καταστρέφει τους όρους της ζωής του λαού, αυτή που τροφοδοτεί και τις σημερινές πυρκαγιές.

Μόνο οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να βάλουν φραγμό στη δολοφονική πολιτική που ευθύνεται για τις πυρκαγιές, για τις πλημμύρες, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τους εκατοντάδες νεκρούς που μετράει ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια από τα αποτελέσματα όχι των "φυσικών καταστροφών" αλλά των πολιτικών ιεραρχήσεων και επιλογών του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Μόνο οι λαϊκές δυνάμεις, οργανωμένες και συγκροτημένες, μπορούν μαζικά να διεκδικήσουν την άμεση εξασφάλιση και την πλήρη αποζημίωση όσων έχουν πληγεί, την αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών, την ακύρωση των σχεδίων του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που αντιμετωπίζει την ερημοποίηση σαν ευκαιρία για "ανάπτυξη", δηλαδή για μεγαλύτερη εκμετάλλευση, μεγαλύτερα κέρδη, μεγαλύτερες καταστροφές.

Στους λαϊκούς αγώνες βρίσκεται η προοπτική της ανατροπής του σάπιου συστήματος που θυσιάζει λαούς και καταστρέφει χώρες για την κερδοφορία και την αναπαραγωγή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: