14 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΤΡΑ | Κινητοποίηση για την κυβερνητική πολιτική (Δευτέρα 13/09)

 

Μετά από το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και συλλόγων της πόλης μερικές εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας μπροστά από την πόρτα του ΕΚΠ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από σύσκεψη των σωματείων (κυρίως ΠΑΜΕ). Ο χαρακτήρας της κινητοποίησης είχε σε γενικές γραμμές καταγγελτικό χαρακτήρα παρόλα αυτά υποτιμούσε τους στόχους πάλης που θα πρέπει να έχει το εργατικό κίνημα στις μέρες μας. Λέξη για το έκτρωμα Χατζιδάκη, κουβέντα για τις αναστολές και τις απολύσεις ενώ η τοποθέτηση για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα ήταν απλά να μείνουν στα χαρτιά πράγμα που μας έχει συνηθίσει ο ρεφορμισμός όταν ο ίδιος θέλει να αποκοπεί από τα κεντρικά μέτωπα της ανατροπής των αντιλαϊκών νόμων που έχουν ψηφιστεί.

Η απουσία του Εργατικού Κέντρου από την προσπάθεια να συγκροτηθούν αντιστάσεις (βλ. Ασφαλιστικό, αναστολές κτλ.) και η δικαστική αντιπαράθεση με την πρώην ηγεσία του δημιουργεί κενό αγώνων που είναι απαραίτητοι σήμερα. Από την άλλη η απουσία του υγειονομικού και του εκπαιδευτικού κινήματος και την ημέρα της συγκέντρωσης αλλά και τους τελευταίους μήνες που η κυβέρνηση έχει ανοίξει μέτωπο με τους δυο κλάδους δείχνει πόσο πίσω είναι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τους.

Στην πορεία που ακολούθησε πέρα από τα σωματεία και τους φορείς που βρίσκονται γύρω από το ΚΚΕ κατέβηκαν με μπλοκ οι φοιτητικοί σύλλογοι που ελέγχει η ΚΝΕ, ο Φ.Σ. του Βιολογικού (ΕΑΑΚ), η Ταξική Πτέρυγα και τέλος η Ταξική Πορεία που με κείμενό της και συνθήματα ανέδειξε τις αιχμές και τις διεκδικήσεις που χρειάζονται για να μπει φραγμός στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια: