14 Σεπτεμβρίου 2021

TKP/ML: Ο Πρόεδρος σύντροφος Γκονζάλο, ο ηγέτης της Περουβιανής Επανάστασης, είναι αθάνατος!


Κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας /Μαρξιστικό  Λενινιστικό, Πολιτικό Γραφείο

Ο Πρόεδρος σύντροφος  Γκονζάλο, ο ηγέτης της Περουβιανής Επανάστασης, είναι αθάνατος!

Το Πολιτικό Γραφείο του TKP / ML (Κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας /Μαρξιστικό Λενινιστικό) τιμά τον Αμπιμαέλ Γκουζμάν (  Πρόεδρο Γκονζάλο)  που δολοφονήθηκε  μέσω της παρεμπόδισης  της ιατρικής  φροντίδας  από το φασιστικό κράτος του Περού, στις 11 Σεπτέμβρη.

"Ο Αμπιμαέλ Γκουζμάν (Γκονζάλο) ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος του Περού, δολοφονήθηκε από το κράτος της Δημοκρατίας του Περού στις 11 Σεπτεμβρίου 2021. Χαιρετίζουμε τον Γκονζάλο, τον ιδεολογικό-πολιτικό-οργανωτικό ηγέτη του ένδοξου «Λαϊκού Πολέμου» υπό την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος του Περού, του γενναίου γιου του περουβιανού λαού και του διεθνούς προλεταριάτου! Ο αδιάλειπτος αγώνας του διεθνούς προλεταριάτου  στη πάλη για τον κομμουνισμό, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με θέληση και επιμονή με  την καθοδήγηση του Μαρξισμού-Λενινισμού-Μαοϊσμού, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση του Γκονζάλο στην επανάσταση και τον κομμουνισμό.

Ο Γκονζάλο γράφτηκε στις σελίδες της ιστορίας ως μια ιστορική κομμουνιστική φυσιογνωμία που καθοδήγησε το Κομμουνιστικό Κόμμα του Περού στον επαναστατικό πόλεμο, που του παρείχε τις θεωρητικές ικανότητες και τον πολιτικό εξοπλισμό  – ως αποτέλεσμα του μακροχρόνιου αγώνα. Προσδιόρισε ότι η Περουβιανή Επανάσταση θα θριαμβεύσει μόνο με τον «παρατεταμένο Λαϊκό Πόλεμο». Από το 1980 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 1992, που φυλακίστηκε, ηγήθηκε του κόμματος με τον «Λαϊκό Πόλεμο» και κατάφερε να καταστήσει τον περουβιανό λαό αποτελεσματικό υποκείμενο του επαναστατικού πολέμου. Προώθησε τον «Λαϊκό Πόλεμο» ενάντια στον αιματηρό, ασφυκτικό και εξοντωτικό αντιδραστικό πόλεμο του φασιστικού κράτους του Περού. Οικοδόμησε μια κομμουνιστική γραμμή που θα εμπνεύσει τη Λατινική Αμερική. Κατάφερε να συγκεντρώσει την εχθρότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ιδιαίτερα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Επειδή η περουβιανή επανάσταση εξελισσόταν, προχωρούσε και πορευόταν προς την επιτυχία σε συνθήκες όπου ο ρωσικός σοσιαλιμπεριαλισμός είχε πετάξει τη μάσκα του σοσιαλισμού και η προπαγάνδα «η εποχή του σοσιαλισμού και της επανάστασης τελείωσε» προωθήθηκε στην ταξική πάλη σαν ένα αιματηρό σπαθί. Οι επιθέσεις ενάντια στην κομμουνιστική γραμμή και την ηγεσία της κλιμακώθηκαν περαιτέρω με αυτόν τον φόβο και την ανησυχία.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1992, το κράτος του Περού - με την έντονη υποστήριξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού - ενέτεινε τις αντιδραστικές του επιθέσεις και συνέλαβε τον Γκονζάλο και πολλούς συντρόφους του. Στις 28 Σεπτεμβρίου, προσπάθησαν να ταπεινώσουν τον Γκονζάλο εκθέτοντας τον κόσμο σε ένα κλουβί. Ο Γκονζάλο μέσα από το «κλουβί» φώναξε σε όλο τον κόσμο την αδιάκοπη συνέχεια του λαϊκού πολέμου του Περού» και την αναπόφευκτη νίκη του, με τη δύναμη του «μαρξισμού-λενινισμού-μαοϊσμού». Τραγουδώντας τον ύμνο της Διεθνούς με σφιγμένη τη γροθιά έστειλε το μήνυμα ότι το προλεταριάτο είναι ανίκητο και έχει  να εκπληρώσει μια δίκαιη υπόθεση.

Ο ηγέτης σύντροφος Γκονζάλο κρατήθηκε σε σκληρή  απομόνωση στη ναυτική βάση του Καγιάο  από την ημερομηνία της σύλληψής του μέχρι την ημέρα που δολοφονήθηκε. Αποκόπηκε από την οικογένειά του, τους συντρόφους του και όλο τον κόσμο. Το κράτος είδε την απομόνωση ως μέσο αποκοπής από τον ιδρυτή, τον θεωρητικό, τον ηγέτη προκειμένου να καταπνίξει, να απομονώσει και να νικήσει την Περουβιανή Επανάσταση.  Το φασιστικό κράτος του Περού επέμεινε για 29 χρόνια στην απομόνωση - παρά την προχωρημένη ηλικία και τις ακατάλληλες συνθήκες για την υγεία του . Στο πρόσωπο του Γκονζάλο αγνοήθηκαν και παραβιάστηκαν όλες οι συνθήκες  και οι κανόνες του πολέμου, όλο το εθνικό  και διεθνές δίκαιο. Ο ηγέτης σύντροφος Γκονζάλο που ηγήθηκε του «Λαϊκού Πολέμου», που εκτέθηκε σε ένα κλουβί, που φυλακίστηκε στην απομόνωση για 29 χρόνια, κατάφερε να γίνει ο τρόμος του ιμπεριαλισμού και του αντιδραστικού κράτους του Περού.

Ο Γκονζάλο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 20 Ιουλίου του 2021 και παρά το γεγονός της επιδείνωσης  της υγείας του, πήρε εξιτήριο στις 5 Αυγούστου και μεταφέρθηκε ξανά  στην απομόνωση . Στις 11 Σεπτέμβρη το πρωί δολοφονήθηκε από το κράτος του Περού. Αυτό είναι άγριο και βάναυσο. Είναι μια δολοφονία που πραγματοποιήθηκε με ταξικό μίσος από την εξουσία που είναι εχθροί της επανάστασης και του σοσιαλισμού. Ο Γκονζάλο δολοφονήθηκε σκόπιμα και εν γνώσει τους από τον ιμπεριαλισμό και το αντιδραστικό κράτος του Περού. Ο σύντροφος Γκονζάλο πήρε την θέση του στην ιστορία σαν κομμουνιστής αφιερωμένος στα συμφέροντα του Περουβιανού λαού, σαν γενναίος και ανυποχώρητος ηγέτης του διεθνούς προλεταριάτου με την γραμμή του Λαϊκού Πολέμου, που τον ανέπτυξε και τον προσδιόρισε στη πορεία της Μαρξιστικής – Λενινιστικής - Μαοϊκής πορείας κόντρα στον αντιδραστικό άνεμο που φυσά στον κόσμο. 

Υπήρξε ένας ιδιαίτερος κομμουνιστής ηγέτης που απέδειξε θεωρητικά ότι ο Μαρξισμός – Λενινισμός έφτασε στο στάδιο του Μαοϊσμού και την παρουσίασε στο διεθνές προλεταριάτο. Κατόρθωσε να εμπνεύσει όλες τις μαοϊκές δυνάμεις στο επίπεδο κατανόησης και εφαρμογής του ΜΛΜ. Τώρα είναι η ώρα να τιμήσουμε την μνήμη του! Είναι η ώρα να βαδίσουμε την γραμμή που δείχνει τις δυνατότητες επιτυχίας σε δύσκολες συνθήκες, κόντρα στην αντίθετη  συγκυρία… Καλούμε όλο τον λαό μας, τις επαναστατικές δυνάμεις, τα διεθνή επαναστατικά και κομμουνιστικά κινήματα , με τις οργανωμένες  δυνάμεις να υπερασπιστούμε την μνήμη του Γκονζάλο, να οργανώσουμε πλατιά δυναμικές διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις μνήμης και να αποκαλύψουμε τις δολοφονικές πολιτικές του κράτους του Περού. Είναι επαναστατικό καθήκον να δράσουμε συνειδητά και να ζητήσουμε το λογαριασμό για αυτή τη ταξική δολοφονία από το κράτος του Περού και τους ιμπεριαλιστές. Οι αθάνατοι σύντροφοί μας συνεχίζουν να φωτίζουν τον αγώνα μας και να μας συντροφεύουν στο δρόμο μας. Με την πίστη τους και την αποφασιστικότητά τους, θα συνεχίσουμε να σηκώνουμε ψηλά την ταξική πάλη, να φωνάζουμε δυνατά την πίστη μας στην υπόθεση του κομμουνισμού και ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με την εμπιστοσύνη  ότι οπωσδήποτε θα κερδίσουμε.

Δόξα στον ηγέτη κομμουνιστή Γκονζάλο!

Δόξα στον «λαϊκό πόλεμο  του Περού»!

Δόξα στον Λαϊκό Πόλεμο που είναι προορισμένο να κερδίσει!

Δόξα στο Διεθνές Προλεταριάτο!

Δόξα στον μαρξισμό, τον λενινισμό και τον μαοϊσμό!

TKP/ML MK-SB

(ΠΓ της ΚΕ του TKP/ML)

14 Eylül 2021

* Δημοσιεύθηκε  στα τουρκικά στην ηλεκτρονική σελίδα , www.yenidemokrasi18.net/tkp-ml-mk-sb-peru-devrimi-onderi-baskan-gonzalo-yoldas-olumsuzdur.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια: