15 Σεπτεμβρίου 2021

Μεγαλώνει ο λογαριασμός


Άλλα 6 Ραφάλ
αποφάσισε να παραγγείλει στη γαλλική Ντασό η ελληνική κυβέρνηση. Αυτά έρχονται να προστεθούν στη γνωστή συμφωνία των 18 που ξεπέρασε τα 2,2 δις ευρώ.

Με τυμπανοκρουσίες υποδέχθηκαν την είδηση τα εγχώρια Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Η Ελλάδα, λέει, αποκτά επιπρόσθετο “στρατηγικό πλεονέκτημα” έναντι του … καημού της Τουρκίας.

Όλα ανεξαιρέτως τα αστικά ΜΜΕ “ξέχασαν” να ενημερώσουν για μια “μικρή” λεπτομέρεια: το ύψος του ποσού της νέας επιπλέον αγοράς, καθώς και τον τρόπο εξόφλησής του.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ μοιράζει ψίχουλα και υποσχετικές στο λαό, οι φοροαπαλλαγές-εισφοροελαφρύνσεις και οι άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις στο μεγάλο κεφάλαιο δεν μπορούν να κρυφτούν.

Το “μαξιλάρι” των 40 δις ευρώ κάπως πρέπει να κατευθυνθεί προς τα εκεί όπου προορίζεται: τα μεγάλα μονοπώλια πολεμικού εξοπλισμού της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Ανακοινώθηκαν, εξάλλου, συμφωνίες για αγορά νέων τορπιλών υποβρυχίων, αναβάθμιση των μαχητικών F-16 και των επιθετικών ελικοπτέρων Apache.

Να δεις τι σου έχω για… μετά την νέα αμερικανοελληνική συμφωνία για τις Βάσεις, 5ετούς διάρκειας, που αναμένεται να υπογραφεί το άμεσα προσεχές διάστημα.

Λεφτά υπάρχουν, επομένως, παρ’ όλη την οικονομική και υγειονομική κρίση. Και πρέπει να οδεύσουν προς τις γνωστές κατευθύνσεις. Άλλωστε τα 200 χρόνια “ελεύθερου βίου” είναι τρανή απόδειξη της … “ανεξαρτησίας” της χώρας.

Δεν το ‘χουν σε τίποτε, οι αθεόφοβοι, μαζί με τον παραφουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ, να συμπεριλάβουν και κανένα … “εξοπλιστικό τέλος”. Τι είπατε; Δεν νομίζετε;

 Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: