18 Σεπτεμβρίου 2021

Κινητοποίηση των κατοίκων της Β. Εύβοιας στη Χαλκίδα


Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εχτές 17/9, στη Χαλκίδα, έξω από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στη συγκέντρωση που είχε καλεστεί για να καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική για τις πυρκαγιές και να εκφράσει τις διεκδικήσεις των πυρόπληκτων.

Στο συλλαλητήριο που καλέστηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα πυρόπληκτων παρευρέθηκαν επιτροπές δασεργατών, σύλλογοι ρυτινοκαλλιεργητών, αγροτικοί σύλλογοι, άνθρωποι από τη Β. Εύβοια που η φωτιά πέρασε από τις περιουσίες και τις δουλειές τους.

Στο συλλαλητήριο παρέμβηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ(μ-λ), μοιράζοντας μαζικά προκήρυξη που κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική των υποσχέσεων, της εγκατάλειψης των ανθρώπων χωρίς αποζημιώσεις και μέτρα -αλλά και των δασών- στη μοίρα τους χωρίς αντιπλημμυρικά.

Παρά την οργή που ξεχειλίζει σε όλα τα χωριά της Β. Εύβοιας, η συγκέντρωση στη Χαλκίδα ήταν λιγότερο μαζική από εκείνη στο κόμβο της Στροφυλιάς, πριν λίγες εβδομάδες. Σημάδι ότι ακόμα και ένας κόσμος που βγήκε στον αγώνα να διεκδικήσει μέτρα, αποζημιώσεις, τη ζωή του πίσω, δείχνει σημάδια απογοήτευσης και ανημπόριας απέναντι στην κυβέρνηση.

Περισσότερο από πριν πρέπει να στηριχτεί πολιτικά από τις δυνάμεις του κινήματος αυτός ο λαός, ώστε να νιώσει σίγουρος και πεισμένος να διεκδικήσει, να μαζικοποιήσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του και να μην εναποθέσει τις ελπίδες του στις κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης, των τοπικών παραγόντων, των ιδιωτικών εταιρειών (βλ. ΤΕΡΝΑ) που θα αναλάβουν -με το αζημίωτο- να κάνουν τον "σωτήρα" της περιοχής, του δάσους και της τοπικής οικονομίας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: