11 Οκτωβρίου 2021

ΧΑΝΙΑ | Πετυχημένη η Απεργιακή Κινητοποίηση



Γύρω στους 1.500 ήταν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της αγοράς στις 11/10, ημέρα απεργίας των εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η πλατεία γέμισε από πανό και συνθήματα ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την Τράπεζα Θεμάτων αλλά και την αξιολόγηση, συμπληρώνοντας την πανελλαδική εικόνα της μεγάλης συμμετοχής στην απεργία αλλά και στα συλλαλητήρια. Ελάχιστα άλλωστε ήταν τα σχολεία που δεν έκλεισαν στην πόλη των Χανίων. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου αλλά και των εστιών. Ακολούθησε πορεία στην πόλη που αφού διάσχισε το κέντρο της, κατάληξε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και των φοιτητών αλλά και η Μαθητική Αντίσταση συγκρότησαν το δικό τους μπλοκ στην διαδήλωση και με τα συνθήματά τους ανέδειξαν τα επίδικα της απεργίας. Δηλαδή την πάλη ενάντια στην αξιολόγηση και του ταξικούς φραγμούς αλλά και τον ρόλο του νόμου Χατζηδάκη ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία.

Δόθηκε μια πρώτη ηχηρή απάντηση από τους εκπαιδευτικούς απέναντι στην τρομοκρατία του Υπουργείου αλλά και ενάντια στις πολιτικές στην εκπαίδευση. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέες συνελεύσεις και απεργίες για την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: