28 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΤΡΑ: Πορεία για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα


Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με αφορμή την κρατική δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Στη διαδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν με πανό ο φ.σ. Φιλολογίας, το Patras Pride, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), η ΟΚΔΕ και ένα μπλοκ που συσπείρωνε ομάδες του α/α χώρου.

Πάνω από 200 διαδηλωτές κινήθηκαν στο κέντρο της πόλης με συνθήματα καταγγελίας της κρατικής δολοφονίας και της καταστολής. Όλος περιέργως δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία κατά τη διάρκεια της πορείας αν και οι εικόνες που μας έρχονται από την Αθήνα δείχνουν ποιες είναι οι διαθέσεις των κατασταλτικών δυνάμεων απέναντι στους διαδηλωτές. Κάθε ώρα που περνά καταρρέει η σαθρή υπερασπιστική γραμμή των δολοφόνων αστυνομικών και αποκαλύπτετε ολόκληρο το χρονικό ενός ακόμα κρατικού εγκλήματος.

Το ΚΚΕ(μ-λ) τις προηγούμενες ημέρες έκανε παρεμβάσεις με την ανακοίνωση του στο κέντρο της πόλης αλλά και με πανό τόσο σε κεντρικές πλατείες όσο και στην περιοχή των προσφυγικών. Την ώρα που ολοκληρωνόταν η πορεία στην Πάτρα στα Σαγέικα Ρομά έκλειναν την εθνική οδό Πατρών-Πύργου ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

 







Δεν υπάρχουν σχόλια: