28 Οκτωβρίου 2021

Δεν δείχνουμε πιστοποιητικά εμβολιασμού σε κανέναν! - Διεκδικούμε πραγματικά μέτρα προστασίας στα Πανεπιστήμια!(βίντεο)

 

Τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των πανεπιστημίων ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση. Σε αυτά, δεν περιλαμβάνεται κανένα σοβαρό μέτρο για την πρόληψη κρουσμάτων στα ΑΕΙ, παρά μόνο περισσότερη «ατομική ευθύνη» και κρατικό φακέλωμα!

Συγκεκριμένα, προβλέπεται λειτουργία των πανεπιστημίων με 100% πληρότητα των αιθουσών, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι 300 και πλέον άτομα μπορεί να βρίσκονται στο ίδιο αμφιθέατρο εν μέσω πανδημίας! Ακόμα, ο εμβολιασμός γίνεται τυπικά υποχρεωτικός για τους φοιτητές σχολών υγείας, ενώ ουσιαστικά το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα τμήματα. Ο λόγος είναι ότι οι ανεμβολίαστοι φοιτητές καλούνται να πραγματοποιήσουν δύο εργαστηριακά τεστ ανά βδομάδα, ξοδεύοντας το απαγορευτικό ποσό των 40 ευρώ! Στα έξοδα των φοιτητών (εμβολιασμένων και μη) πρέπει να προστεθούν και τα κόστη για μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και άλλα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, αφού τίποτα από αυτά δεν παρέχει το κράτος.

Η πιο προκλητική διάταξη του Υπουργείου Παιδείας αφορά τα face control με ειδικές κάρτες εισόδου μέσω της πλατφόρμας edupass. Πρόκειται για ένα μέτρο που δεν έχει κανένα υγειονομικό χαρακτήρα. Αντίθετα, αποτελεί υλοποίηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την επιβολή φακελώματος στους χώρους ασύλου. Πρόκειται για το βασικό έργο που προορίζεται να αναλάβει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, λειαίνοντας το έδαφος για την εγκατάστασή της.

Η επίδειξη καρτών εισόδου δεν είναι υγειονομικό μέτρο αλλά κατασταλτικό. Μάλιστα, με διαδικασίες express ετοιμάζει η κυβέρνηση την πρόσληψη των νέων φυλάκων. Αν πραγματικά νοιαζόταν για τη δημόσια υγεία, με την ίδια ταχύτητα θα προσλάμβανε προσωπικό καθαριότητας στα ΑΕΙ και εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Θα άνοιγε χώρους διεξαγωγής δωρεάν τεστ μέσα στα ΑΕΙ, θα έφτιαχνε μικρότερα τμήματα, θα φρόντιζε για την πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, θα παρείχε μέσα ατομικής προστασίας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί ξανά να κρύψει τις δικές της ευθύνες και να προβάλλει το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης. Ξέρει πολύ καλά ότι το εμβόλιο δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν, να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, ειδικά όταν στοιβάζονται κατά εκατοντάδες σε κλειστές αίθουσες, την ώρα που καθημερινά ανακοινώνονται χιλιάδες κρούσματα!

Με την πολιτική της, μετατρέπει το εμβόλιο σε μέτρο διαχωρισμού, καταστολής και εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς. Γεννά τη δυσπιστία και δίνει έδαφος σε κάθε λογής σκοταδιστική αντιεμβολιαστική φωνή. Από κοντά πορεύονται οι πρυτανικές αρχές και το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο, που δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση και κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τους φοιτητές.

Δε χωρά καμία στάση αναμονής. Αν θέλουμε να υπερασπίσουμε την υγεία και τα δικαιώματά μας, πρέπει να ξαναζωντανέψουμε τους Συλλόγους μας, να προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Να αρνηθούμε να καταθέσουμε οποιοδήποτε πιστοποιητικό!

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΌΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΡΟΛΗΨΗ-ΔΙΑΓΝΩΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

⚫ Κανένας έλεγχος στις εισόδους των Πανεπιστημίων - Όχι σε Face Control και Edupass
⚫ Κανένας αποκλεισμός φοιτητή από την εκπαιδευτική διαδικασία
⚫ Μαζικά δωρεάν τεστ μέσα στα Πανεπιστήμια - Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας
⚫ Καθημερινή απολύμανση στους χώρους διδασκαλίας, τις λέσχες σίτισης και τις εστίες
⚫ Ολιγομελή τμήματα - Αερισμός στα αμφιθέατρα
⚫ Πύκνωση δρομολογίων των ΜΜΜ
⚫ Μαζικές μόνιμες προσλήψεις στην υγεία - Άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ
⚫ Όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Όχι στα πειθαρχικά και τις διαγραφές
⚫ Κάτω ο Νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη (ν. 4777)




Δεν υπάρχουν σχόλια: