Με σχετικά μικρή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε χθες, 4/11, το απογευματινό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το εργατικό κέντρο Σάμου ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη. Περίπου 70-80 συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στην παραλιακή του Βαθέως καταλήγοντας στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου η κινητοποίηση έκλεισε με τις ομιλίες των μελών διοίκησης του ΕΚΣ και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Αναντίστοιχη και η μαζικότητα και οι εν λόγω ομιλίες με τις απαιτήσεις, τους πραγματικούς στόχους πάλης και την κατάσταση του κινήματος.
Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, ως διοργανωτής της κινητοποίησης, απέδειξε για ακόμα μια φορά πως ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εκφράσει αγωνιστικά και με μαζικούς όρους τις ανάγκες των εργαζομένων. Η γραμμή του που εκφράζεται με το σύνθημα «να μείνει ο νόμος Χατζηδάκη στα χαρτιά» και η επιλογή του να μην διενεργεί γενικές συνελεύσεις στα σωματεία που ελέγχει, δεν μπορεί να μαζικοποιήσει τους αγώνες που απαιτούνται απ’ την μεριά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για την αναχαίτιση της επίθεσης του συστήματος και της απόσπασης δικαιωμάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως στις, πάνω από μίας ώρας διάρκεια, ομιλίες απουσίαζε η λέξη συνέλευση, ωσάν ο αγώνας και η κατεύθυνση του να αφορά μια μικρή μειοψηφία εκλεγμένων στις διοικήσεις κι όχι το σύνολο των εργαζομένων.
Η Ταξική Πορεία παρενέβη στην κινητοποίηση με πανό και συνθήματα που θέλησαν να αναδείξουν την ανάγκη για μαζικούς αγώνες με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του ν. Χατζηδάκη. Αγώνες που δεν μπορούν να διεξαχθούν χωρίς αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, με τους εργαζόμενους στην γωνία, αποσυγκροτημένους και απογοητευμένους απ’ τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες. Μια τέτοια απογοήτευση εκφράστηκε και απ’ την μικρή μαζικότητα που είχε η συμμετοχή της ΕΛΜΕ, αφού είναι πρόσφατη η, πραξικοπηματικού χαρακτήρα, απόφαση της ΟΛΜΕ για ακύρωση της απόφασης για απεργία-αποχή απ’ τις διαδικασίες αξιολόγησης, απόφαση που «πάγωσε» τις αγωνιστικές διαθέσεις ενός ολόκληρου κλάδου.
Η κυβέρνηση και η εργοδοσία, με όπλο τον νόμο Χατζηδάκη, θα αναπτύσσουν συνεχώς την επίθεση τους στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού, και μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να αποτελέσει δύναμη ανάσχεσης τους, εφ’ όσον κινηθεί προς την κατεύθυνση της αντίστασης και διεκδίκησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου