25 Ιανουαρίου 2022

2.000 ευρώ για να εξαγοράσουν τη λαϊκή οργή

2.000 ευρώ. Τόσο κοστολόγησε η κυβέρνηση και η διοίκηση της εταιρίας της Αττικής Οδού την ταλαιπωρία, την υγεία και την αγανάκτηση του κόσμου που εγκλωβίστηκε από τα χιόνια στην Αττική Οδό. Η σαπίλα και η περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή αυτού του πολιτικού συστήματος βοά. Όταν βρέχει θα πνιγόμαστε, όταν χιονίζει θα παγώνουμε και όταν κάνει ζέστη θα καιγόμαστε. Και για να μην αντιδράμε και ξεσηκωνόμαστε θα παίρνουμε κάθε φόρα (όσοι και αν πληρούμε τα κριτήρια) ψίχουλα που θα μας τα κουνάνε σαν τις χάντρες στους ιθαγενείς. 

300 οδηγοί ήταν έως σήμερα το πρωί εγκλωβισμένοι ακόμα στην Αττική Οδό. Ο κρατικός μηχανισμός όμως, δια στόματος Στυλιανίδη, από εχτές πρόλαβε να βγει στα κανάλια να μας πει ότι καλά τα πάει και ότι τα κατάφεραν. “Κράτησαν τη χώρα λειτουργική ”.

Όχι δεν φτάνουν 2.000 ευρώ. Ήξεραν ότι έρχεται κύμα χιονόπτωσης, ήξεραν ποιες περιοχές θα επηρεάσει και για πολλοστή φορά επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα. Επέλεξαν να συνεχίσουν στη ρότα που τόσο καιρό τραβάνε αυτοί και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στη ρότα που δεν νοιάζεται για τον απλό λαό, στη ρότα που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή. Και, όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες καταστάσεις, προσπαθούν με φτηνά επικοινωνιακά τρικ να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Ατομική ευθύνη και στον χιονιά, για τους απερίσκεπτους που βγήκαν να πάνε για δουλειά χωρίς εξοπλισμό .... αλπινιστή. 

Κρατική και κυβερνητική ευθύνη δεν υπάρχει. Ακόμα και τα 2.000 ευρώ θα τα δώσει η Αττική Οδός . Εργαλειοποιούν ακόμα και την ταλαιπωρία του κόσμου, από τη μία για να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη και από την άλλη για να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή τη φασαρία που γίνεται για τον επικείμενο νέο διαγωνισμό τον Απρίλη για τη διαχείρισή της. 

Αλήθεια όμως, με όλους τους υπόλοιπους που χτες περάσαν τα πάνδεινα τι θα γίνει. Τι θα γίνει με αυτούς που δεν είχαν ρεύμα στο κέντρο της Αθήνας ενώ έξω χιόνιζε, με τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία που πάθαιναν μπλακ-άουτ, με αυτούς που τράκαραν, χτύπησαν ή ταλαιπωρήθηκαν να πάνε στη δουλεία τους γιατί τα αφεντικά τους δεν τα ένοιαζε αν έξω χιόνιζε; Τι άλλο εκτός από καθαρή παραδοχή της ανικανότητας και της επικινδυνότητας αυτού του πολιτικού συστήματος είναι όλη αυτή η κατάσταση που με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ νομίζει ότι μπορεί να κατευνάσει έναν ολόκληρο λαό; 



Δεν υπάρχουν σχόλια: