25 Ιανουαρίου 2022

Ατομική ευθύνη…

Ατομική ευθύνη και για τις συνέπειες του χιονιά λοιπόν…. Το ακούμε ξανά… Μόνιμη πλέον «καραμέλα» των πραγματικών υπεύθυνων!

«Εμείς φταίμε» λοιπόν…

Που τ’ αφεντικά σε πιέζουν να ‘ρθεις στη δουλειά «με όποιο τρόπο», σ΄ αυτές τις συνθήκες, για να μη διαταραχθεί η «εύρυθμη λειτουργία» της οικονομίας «μας» και η κερδοφορία τους.

Που ζούμε σε τερατουπόλεις, αναγκαζόμενοι να διανύουμε χιλιόμετρα για να πάμε στη δουλειά μας…

Που ο κρατικός μηχανισμός ακολουθεί ξανά και ξανά την ίδια πολιτική, ν΄ αφήνει το λαό «στη μοίρα του», αδιαφορώντας για την κατάσταση του, αλλά και για την ίδια τη ζωή του. Το βλέπουμε εξάλλου κι αλλού αυτό!

Που δε «φροντίσαμε», μέσα στα οικονομικά μας ζόρια, να αγοράσουμε αλυσίδες για να τις χρησιμοποιήσουμε «όποτε» και «όταν»…

Που δε «φροντίσαμε» μέσα στα οικονομικά μας ζόρια να έχουμε πάντα γεμάτο το ντεπόζιτο με καύσιμα…

Που δε φροντίσαμε να προμηθευτούμε …τρόφιμα για 12, 15, 20, 24 ώρες ,μέσα στο αμάξι μας (όσοι έχουν) για να περάσουμε εκεί εγκλωβισμένοι τη μέρα και τη νύχτα…

Που δεν είχαμε προμηθευτεί και… κουβέρτες για αντέξουμε το ψύχος…

Όπως «φταίμε» και για την πανδημία, και για τις διασωληνώσεις και τους θανάτους, και για το διαλυμένο σύστημα Περίθαλψης, και για τα πανάκριβα μοριακά τεστ που δεν κάνουμε συχνά, και για το στοίβαγμά μας σε λεωφορεία, σε Μετρό, σε σχολεία και εργασιακούς χώρους.

Όπως «φταίγαμε» και για τα θύματα στο Μάτι, και αλλού, και για τη Μάνδρα και για όλες τις συνέπειες των λεγόμενων «θεομηνιών». Εμείς «φταίμε» που δεν έχει αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία το σπίτι μας… Κι αυτή η «κορδέλα» μπορεί να τραβά επ΄ άπειρον… Όπως «φταίνε» κι οι άνεργοι που δε βρίσκουν δουλειά, αυτοί που δε μπορούν να μορφωθούν, οι φτωχοί για τη «μοίρα» τους, οι λαοί που δεν «προκόβουν»…

Για όλα τα δεινά του σάπιου αυτού συστήματος, του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, για όλα τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, για όλα όσα προκαλεί η δίψα του κεφαλαίου για κέρδη, για την αδιαφορία ενός κρατικού μηχανισμού που απ΄ τη φύση του δεν υπηρετεί το λαό, επιδιώκουν πάντα να φορτώσουν την ευθύνη στο λαό μας. Στο ίδιο το θύμα δηλαδή!

Στον αντίποδα όλων αυτών εμείς δεν θα «κουραστούμε» να το φωνάζουμε μέχρι να γίνει πράξη: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Γ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: