22 Ιανουαρίου 2022

ΞΑΝΘΗ Μαζικό συλλαλητήριο για το ζήτημα της πανδημίας

 

Αρκετά μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 22/1, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος στο ζήτημα της πανδημίας. Δύο με τρεις εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε, κάτω από τα πανό του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, του Διδασκαλικού Συλλόγου, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Φοιτητών και του ΚΚΕ(μ-λ). Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου, αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου δείχνουν ότι υπάρχει έντονη αγανάκτηση που αναζητά τρόπους για να εκφραστεί. Άλλωστε ειδικά αυτή την περίοδο, δεν υπάρχει οικογένεια που να μη χρειαστεί νοσοκομειακή ή πρωτοβάθμια περίθαλψη, είτε λόγω Covid είτε για κάποια άλλη ασθένεια και να μη συναντήσει την εγκληματική κυβερνητική πολιτική.

  

Από αυτή την άποψη, φαίνεται πόσο σωστή ήταν η πρωτοβουλία που πήρε το ΚΚΕ(μ-λ) να καλέσει σύσκεψη πολιτικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών σχημάτων την προηγούμενη εβδομάδα, όπου συμφωνήθηκε να γίνουν κοινές προσπάθειες για ενεργοποίηση των συλλόγων τους, κάτι που έδωσε τη σημερινή συγκέντρωση. Βεβαίως η πρωτοβουλία αυτή συναντήθηκε με τις κινητοποιήσεις που τελευταία γίνονται από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο. Κυρίως βέβαια "συναντήθηκε" με την ανάγκη η συσσωρευμένη οργή να εκφραστεί σε επίπεδο κίνησης.

Το ΚΚΕ(μ-λ), αλλά και η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις κινήθηκαν δραστήρια την τελευταία εβδομάδα, ενώ στην πορεία, είτε μέσα στο μπλοκ του φοιτητικού συλλόγου, είτε με το μπλοκ της Οργάνωσης, προσπάθησαν να δώσουν μαχητικό πνεύμα αντίστασης και διεκδίκησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: