23 Ιανουαρίου 2022

Πόσο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα;

Πάνω από δέκα χρόνια, πότε με τα μνημόνια πότε με την πανδημία, οι συνθήκες ζωής και δουλειάς μας έχουν χειροτερεύσει τόσο που πολλές φορές θεωρήσαμε ότι πιάσαμε πάτο, ότι αποκλείεται να υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό που ζούμε. Ότι επειδή οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί, κάποιος θα μας λυπηθεί και η κατάσταση θα βελτιωθεί ή από μόνη της ή τουλάχιστον χωρίς τη δική μας ενεργή παρέμβαση.

Όμως δυστυχώς, δέκα χρόνια τώρα, η κάθε προηγούμενη χρονιά μοιάζει παράδεισος σε σχέση με αυτό που μας επιφυλάσσει η χρονιά που ζούμε κι οι περισσότεροι από μας απλά περιμένουμε ότι θα 'χει πάτο το βαρέλι ή ότι εμείς θα καταφέρουμε τελικά ν' αντέξουμε ή ότι θα 'ρθει η ανάπτυξη κλπ. κλπ.

Ο εφιάλτης όμως συνεχίζεται. Πανδημία και ακρίβεια είναι ένα μείγμα καταστροφικό...

Εκατό νεκροί τη μέρα πολλές μέρες τώρα, αλλά η κυβέρνηση και οι (ει)δικοί της απλά λυπούνται που η μετάλλαξη Όμικρον δεν ήταν τόσο ήπια όσο να μη χρειάζεται κανείς να νοσηλευτεί και, παρ' όλο ότι κολλάνε και νοσηλεύονται ακόμη και εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις, δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τίποτα για την περίθαλψη του λαού.

Απεναντίας, βγάζουν από την εφημερία το Παίδων Πεντέλης, ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, μέσα στο καταχείμωνο κι ενώ καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες παιδιών από covid. Επίσης έγινε γνωστή μυστική συνάντηση της κ. Γκάγκα με τους βουλευτές γιατρούς της Ν.Δ. για να κουβεντιάσουν τη μετατροπή νοσοκομείων που είναι κοντά σε μεγαλύτερα (αυτά που έλεγε ο πρωθυπουργός το καλοκαίρι ότι δεν μπορούμε να έχουμε κάθε 30 χιλιόμετρα) σε κέντρα υγείας. Την ώρα που αναστέλλονται ξανά και ξανά χειρουργεία, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες. Που πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Που περιμένουν ασθενείς covid για ώρες στα εξωτερικά ιατρεία επειδή οι κλινικάρχες που νοικιάζουν κλίνες στο δημόσιο διαλέγουν περιστατικά και δέχονται μόνο όσους είναι λίγο πριν το εξιτήριο (αλλά πληρώνονται κανονικά δεχτούν δε δεχτούν αρρώστους). Που δεν έχει μείνει ράντζο ακάλυπτο στα νοσοκομεία και εργαζόμενοι κι ασθενείς νοσούν ο ένας μετά τον άλλο κι επειδή δεν έχουν αντικαταστάτες γυρνούν στις πέντε μέρες και μεταδίδουν και με το νόμο τον ιό και στους άλλους. Που οι εργαζόμενοι έχουν εξαντληθεί αλλά το υπουργείο μεταθέτει για αργότερα τις ελάχιστες προσλήψεις που υποσχέθηκε. Αυτή την ώρα κρίνουν κατάλληλη οι γιατροί της Ν.Δ. να κλείσουν κι άλλα νοσοκομεία. Μια και, όπως λένε και οι ίδιοι, θέλουν να απολύσουν περίπου 5.000 υγειονομικούς με πρόσχημα τον μη εμβολιασμό τους και ενώ δε συνάντησαν ακόμα τις αντιστάσεις που πρέπει, γιατί να μην προχωρήσουν και στο επόμενο βήμα;

Μας έδειξαν τόσες φορές ότι είναι αδίστακτοι κι ότι όσες χιλιάδες κι αν είναι οι ζωές των ανθρώπων του λαού που θα χαθούν, ποτέ δε θα γυρίσει η ζυγαριά προς το μέρος μας όταν στην άλλη πλευρά θα είναι τα κέρδη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, αλλά πάντα καταφέρνουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και δεν παλέψουμε μαζικά κι οργανωμένα, οι πληγές δε θα τελειώσουν στις εφτά. Ο Μωυσής ο νεότερος θα είναι πιο καταστροφικός για μας από ότι ο προηγούμενος για το Φαραώ.

Με αγώνες θα υπερασπιστούμε και θα βελτιώσουμε τη ζωή μας!

Α.Λ. - νοσηλεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: