28 Φεβρουαρίου 2022

Θεσσαλονίκη | Από τη σχολή μέχρι την γειτονιά χτυπούν την νεολαία για να μην αντιδρά! (χημικά σε πάρτι θεατρικής ομάδας του πανεπιστημίου!)

Διανύουμε μια περίοδο, όπου ο λαός μαστίζεται από αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας και ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα και τα καύσιμα. Ειδικότερα ως προς τα φοιτητικά ζητήματα, μόλις τελείωσε το βάσανο των εξετάσεων για άλλη μια φορά χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας, οι νόμοι Κεραμέως που προβλέπουν ΕΒΕ, διαγραφές και αστυνομία στις σχολές, εφαρμόζονται κανονικότατα και το σύστημα εξαπολύει την επίθεσή του καταργώντας κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών.

Το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου και ενώ εντός του χώρου της ΣΘΕ λάμβανε χώρα πάρτι θεατρικής ομάδας του πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε ρίψη δακρυγόνων, τα οποία εξαπλώθηκαν εντός των ορόφων της σχολής. Αυτό, πέραν του βαρύτατης σημασίας ζήτημα της επικινδυνότητας για την υγεία των παρευρισκόμενων φοιτητών (δακρυγόνα σε κλειστό χώρο, κίνδυνος ποδοπατήματος), συνιστά θρασύδειλη επίθεση του συστήματος με σκοπό να τρομοκρατήσει τους φοιτητές και να καλλιεργήσει μια αντίληψη ότι οι φοιτητές "οφείλουν" να βρίσκονται στο χώρο του πανεπιστημίου μόνο για το μάθημά τους. Ποινικοποιείται με αυτόν τον τρόπο κάθε άλλου τύπου επαφή με το χώρο του πανεπιστημίου, πολιτιστικού ή κοινωνικού αλλά κυρίως πολιτικού χαρακτήρα.

Απέναντι στα δακρυγόνα και την τρομοκρατία, οι φοιτητές πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας στις σπουδές και στη ζωή. Οι κινηματικές διαδικασίες της περασμένης Άνοιξης αφήνει σημαντικές παρακαταθήκες για το καθήκον των φοιτητών και της νεολαίας. Με μαζικοποίηση των γενικών μας συνελεύσεων και με αγωνιστική κατεύθυνση μπορούμε να ανατρέψουμε τους νόμους Κεραμέως που μας στερούνε το δικαίωμα στις σπουδές κόντρα στην σαπίλα του συστήματος. Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι και θα νικήσουν. Τέτοια περιστατικά αξίζει να μην μείνουν αναπάντητα, να γίνουν αφορμή και αιτία για μαζικές γενικές συνελεύσεις και διαδηλώσεις!

• Κάτω οι νόμοι Κεραμέως!
• Κάτω τα χέρια από το Άσυλο ελεύθερη πολιτική πολιτιστική έκφραση στις σχολές μας!
• ΟΧΙ σε τουρνικέ, edupass, ελέγχους πιστοποιητικών, ΟΠΠΙ, panic button!
• Πραγματικά μέτρα προστασίας από την πανδημία!

http://agonistikeskiniseis.org/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: