09 Μαρτίου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Μαζική και μαχητική η διαδήλωση για την 8η Μάρτη

Με μαζικότητα και μαχητικότητα πραγματοποιήθηκε η σημερινή διαδήλωση για την 8Η Μάρτη που ήταν σημαδεμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στην πόλη υπήρχαν τρία διαφορετικά καλέσματα συγκεντρώσεων, στο Αγ. Βενιζέλου με καλέσματα φεμινιστικών συλλογικοτήτων, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχικών συλλογικοτήτων, στην Καμάρα με κάλεσμα αναρχικών συλλογικοτήτων που κινήθηκαν διαδηλώνοντας προς το Αγ. Βενιζέλου και στην Αγ Σοφίας με κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Το KKE(μ-λ) που καλούσε στο άγαλμα του Βενιζέλου, συμμετέχοντας στη διαδήλωση με συνθήματα που αναδεικνύουν την γυναικεία καταπίεση όπως « Γυναίκα εργαζόμενη σε αυτή την κοινωνία, διπλή η εκμετάλλευση από την εργοδοσία» και με αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «Γυναίκες του λαού στην πρώτη τη γραμμή, να φύγουνε οι βάσεις και οι Αμερικανοί», αναδεικνύοντας το ζήτημα του πολέμου και την ανάγκη συμμετοχής των γυναικών σε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. 




Η συγκέντρωση από το Αγ. Βενιζέλου διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης περνώντας από το Αμερικάνικο προξενείο και καταγελώντας την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο και την ένταση της εξάρτησης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. 

Η γυναικεία εκμετάλλευση είναι συνυφασμένη με το σύστημα της φτώχιας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Η φετινή διαδήλωση άφησε το στίγμα της στους δρόμους της πόλης, υπογραμμίζοντας ότι η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή, αλλά μέρα αγώνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια: