09 Μαρτίου 2022

8 ΜΑΡΤΗ | ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ

 

Με ικανοποιητική μαζικότητα για τα δεδομένα της πόλης πραγματοποιήθηκαν χθες 8/3 στην Πάτρα οι διαδηλώσεις για την 8η Μάρτη, ημέρα τιμής για τους αγώνες των γυναικών εργατριών.

Υπήρχαν δύο ξεχωριστά καλέσματα στην πόλη. Το ένα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, από την τοπική ΟΓΕ, στο οποίο συμμετείχαν κάποια σωματεία και ορισμένοι φοιτητικοί σύλλογοι που πήραν αποφάσεις μέσα από κοινά πλαίσια ΕΑΑΚ(ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ) - ΚΝΕ καθώς και η δημοτική αρχή της πόλης. Ξεχωριστό κάλεσμα στην πλατεία Γεωργίου είχαν οργανώσεις και συλλογικότητες μέσα σε αυτές και το ΚΚΕ(μ-λ). Εκεί περίπου 300 άτομα συγκροτήθηκαν πίσω από τα μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ), του ΝΑΡ και της νΚΑ, της Ανοιχτής Συνέλευση Αγώνα για την Γυναικεία Χειραφέτηση, της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων, της ΟΚΔΕ και του σωματείου ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας.

Η φετινή διαδήλωση σημαδεμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία απέκτησε και αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν από το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) και οι προκηρύξεις που μοιράστηκαν στην συγκέντρωση, αναδείκνυαν την ανάγκη οργάνωσης του λαϊκών αγώνων τονίζοντας πως η 8η Μάρτη δεν είναι άλλη μια γιορτή αλλά ημέρα πάλης των γυναικών για δικαιώματα, ισοτιμία και χειραφέτηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: