09 Μαρτίου 2022

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ: Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Εθνικού Τυπογραφείου. Η Αγωνιστική Κίνηση Εθνικού Τυπογραφείου είχε και έχει σταθερά την θέση της ΑΠΟΧΗΣ από αυτές τις εκλογές, γιατί η συμμετοχή των εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο:

· είναι συνδιοίκηση και όχι συνδικαλισμός,

· δεν αποτελεί κατάκτηση και δικαίωμα, ούτε επιβλήθηκε από κάποιο κίνημα εργαζομένων. Ίσα- ίσα αποτελεί υποχρέωση και επινοήθηκε από το κράτος στη βάση της λογικής της ταξικής ειρήνης και του «ουδέτερου» κράτους,

· δεν είναι ούτε άχρωμη, ούτε ουδέτερη. Αντιθέτως, αποτελεί συμμετοχή σε ένα κρατικό όργανο που θέλει να εφαρμόσει το νόμο, όσο άδικος και αντεργατικός είναι αυτός. Θέλει να εφαρμόσει, δηλαδή, με «δικαιοσύνη» την …αδικία,

· δεν συμμετέχουμε γιατί, εν τέλει, δυο έδρες σε ένα πενταμελές όργανο της διοίκησης με τρία από τα πέντε μέλη του, ορισμένα από την πολιτική ηγεσία δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, παρά μόνο παραγοντισμό και πελατειακές σχέσεις.

Δεν κάνουμε, λοιπόν, τη χάρη στη κυβέρνηση να συμμετέχουμε σε «υποχρεωτικές» εκλογές και δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό για «το καλό μας με το ζόρι». Δεν μας πείθει το ενδιαφέρον για τα δικαιώματά μας, από εκείνους που καθημερινά τα ψαλιδίζουν ένα-ένα. Εξάλλου όπως είπε και ο Καρλ Μαρξ «αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο θα ήταν παράνομες». Για αυτό το λόγο και ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, απαγορεύει την απεργία και εκβιάζει τα σωματεία με την αναγκαστική εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Αυτό που πραγματικά φοβάται το σύστημα και μπορεί να «αλλάξει το κόσμο» δεν είναι η συναίνεση και η συνδιοίκηση, αλλά η οργάνωση και η εκφρασμένη οργή μας.

Δεν συμμετέχουμε, εν τέλει, στις εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο γιατί στη δύσκολη περίοδος που διανύουμε δεν υπάρχει χώρος για συναίνεση, υποταγή και ταξική ειρήνη. Όταν οι ισχυροί του πλανήτη καταστρέφουν χώρες και λαούς για τα συμφέροντα τους, όταν καθημερινά η ακρίβεια τσακίζει, καταργείται κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση, όταν χιλιάδες πεθαίνουν αβοήθητοι από τη πανδημία και το εγκαταλελειμμένο σύστημα δημόσιας υγείας, απαιτείται σύγκρουση και αγώνας.

Για όλους αυτούς τους λόγους συνάδελφοι δεν θα βρείτε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Κίνησης στις αυριανές εκλογές και σας καλούμε να κάνετε ΑΠΟΧΗ από αυτές και να στηρίξετε ενεργά τους συλλογικούς αγώνες εκεί που πραγματικά μπορεί κάτι να αλλάξει.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: