06 Απριλίου 2022

Απελάσεις Ρώσων διπλωματών-Ανεβαίνει το επίπεδο εμπλοκής της χώρας μας στον άδικο πόλεμο

Η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη σκυτάλη στο χορό των απελάσεων Ρώσων διπλωματών, ύστερα από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Δανία. Την Τετάρτη 6/4, ανακοινώθηκε ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε 12 μέλη της ρώσικης διπλωματικής αποστολής στη χώρα μας ως «πρόσωπα μη αρεστά» (“personae non gratae”), γεγονός που συνεπάγεται την απέλασή τους.

Ύστερα από την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ύστερα από τον προγραμματισμό παρέμβασης του Οκρανού προέδρου Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, ύστερα από την πλήρη στοίχιση με τις στοχεύσεις των Αμερικάνων και των άλλων δυτικών ιμπεριαλιστών, η ελληνική κυβέρνηση βαθαίνει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή της χώρας στον άδικο πόλεμο. Χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα πίσω από τα οποία στοιχίζεται η Δύση, για τη λεγόμενη απομόνωση της Ρωσίας και σε διπλωματικό επίπεδο. Βρίσκει δε πάτημα στις εικόνες της φρίκης του πολέμου που κατακλύζουν τα ειδησεογραφικά μέσα, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες από την πόλη Μπούκα, προκειμένου να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και την αποδοχή των επιλογών της.

Τις ώρες που το πολεμικό θερμόμετρο εξακολουθεί να ανεβαίνει, οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σέρνουν τη χώρα και το λαό μας σε ολοένα και πιο αναβαθμισμένη εμπλοκή. Η πολιτική του συστήματος, η πολιτική της εξάρτησης με όλο και πιο ισχυρούς δεσμούς από τον ιμπεριαλισμό, είναι επικίνδυνη για το λαό και τη νεολαία!

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που όλοι υποτίθεται πως ψάχνουν λύσεις σε διπλωματικό επίπεδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: