08 Ιουνίου 2022

Στο αρχείο οι δικογραφίες δεκάδων συλληφθέντων για την διαδήλωση στις 6 Δεκέμβρη 2020

Στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματισθεί σε βάρος δεκάδων συλληφθέντων που επιχείρησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6.12.2020

Με απόφαση των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών τέθηκαν στο αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί αυτεπάγγελτα από την αστυνομία σε βάρος τμήματος των δεκάδων συλληφθέντων στην Αθήνα που επιχείρησαν να τιμήσουν τη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  στις 6/12/2020. Οι συγκεκριμένοι είχαν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, όπου παρέμειναν για διάστημα κάποιων ωρών και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Δεν συνέβη, ωστόσο, το ίδιο με δεκάδες ακόμη συλληφθέντες - μεταξύ των οποίων μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ) - για τους οποίους οι δικογραφίες προχώρησαν κανονικά και επίκειται η δίκη τους, μετά από αναβολή, στις 16 Σεπτέμβρη 2022. Οι συγκεκριμένοι μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ, απ’ όπου απελευθερώθηκαν το πρωί της επόμενης ημέρας. 

Το γεγονός της αρχειοθέτησης των δικογραφιών των πρώτων είναι θετικό, δεν πρέπει, ωστόσο, να θεωρείται σίγουρο πρόκριμα για την έκβαση της δίκης των δεύτερων. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να εφησυχάσει όλους όσους, πολιτικές δυνάμεις, συλλογικότητες και αγωνιστές, εκδήλωσαν και εκδηλώνουν την έμπραχτη αλληλεγύη τους προς τους δικαζόμενους και απαιτούν την απαλλαγή τους απ’ όλες τις κατηγορίες και την διαγραφή των προστίμων και των επ’ αυτών τόκων που τους επιβλήθηκαν.

Για το θέμα εξέδωσαν Δελτίο Τύπου οι γνωστοί δικηγόροι Θ.Καμπαγιάννης και Κ.Παπαδάκης που ήταν μεταξύ των συλληφθέντων των οποίων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν. Ακολουθεί η Εισαγγελική απόφαση αρχειοθέτησης των δικογραφιών, που εδράζεται τόσο σε τυπικά όσο και σε ουσιαστικά ζητήματα αναφορικά με τις συγκεκριμένες συλλήψεις.

Η Εισαγγελική απόφαση:



Δεν υπάρχουν σχόλια: