07 Ιουνίου 2022

Οι καλύτερες μέρες κερδίζονται με αγώνες

 Κάθε μέρα γίνεται πιο δύσκολη η ζωή μας. Το κύμα ακρίβειας των τελευταίων μηνών έχει εξαϋλώσει τα, ούτως ή άλλως, περιορισμένα εισοδήματά μας.  Ό,τι πουλιέται και αγοράζεται, από υπηρεσίες μέχρι το ψωμί, γίνεται ακριβότερο. Οι τιμές εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη. Οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι εξωφρενικοί, η τιμή της βενζίνης σπάει παγκόσμια ρεκόρ και όλα τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης γίνονται απλησίαστα. Ο λαός βυθίζεται στη φτώχεια.

Φτώχεια σημαίνει να μας κόβουν το ρεύμα, να μην έχουμε λεφτά για γιατρούς και φάρμακα, να σταματάμε τα φροντιστήρια των παιδιών, να μην μπορούμε να πληρώσουμε το νοίκι ή το δάνειο του σπιτιού, να περιορίζουμε τις μετακινήσεις και τις αγορές για ρούχα και τρόφιμα, να γίνονται η διασκέδαση και οι διακοπές προνόμιο για λίγους.

Κι ενώ εμείς παλεύουμε να επιβιώσουμε, η κυβέρνηση υποκριτικά λέει πως νοιάζεται για εμάς. Τα ψίχουλα-επιδόματα που μοιράζει δεν φτάνουν να καλύψουν την παραμικρή ανάγκη μας. Προκλητικά ισχυρίζεται ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τη φτώχεια και την εξαθλίωση, πως η ακρίβεια είναι φυσικό παγκόσμιο φαινόμενο και πως για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία, στον οποίο εμπλέκεται επικίνδυνα! Η ακρίβεια δεν έπεσε απ’ τον ουρανό. Τον πόλεμο, την πανδημία και την οικονομική κρίση χρησιμοποιεί το κεφάλαιο για να μας ξεζουμίσει και να τσακίσει τα δικαιώματά μας. Όσο φτωχαίνει ο λαός, τόσο πλουτίζουν οι πλούσιοι.

Η κυβέρνηση και οι διάφοροι απολογητές του συστήματος λένε πως η κατάσταση θα χειροτερέψει. Πράγματι, αν περιμένουμε άπραγοι να αλλάξει η μοίρα μας, αν περιμένουμε να έρθει μια άλλη κυβέρνηση, αν ψάχνουμε σωτήρες, αν νομίζουμε πως θα μας λυπηθούν, όλα στραβά θα πάνε. Οι εκλογές γίνονται για να αλλάξει ο διαχειριστής του συστήματος. Η κάλπη δεν είναι μαγικό λυχνάρι από το οποίο θα ξεπηδήσει το Τζίνι για να πραγματοποιήσει τις ευχές μας. Αν θέλουμε καλύτερη ζωή, πρέπει να αγωνιστούμε.

Αγωνίζομαι θα πει επιλέγω έναν άλλο τρόπο ζωής, αλλάζω τις προτεραιότητές μου, αφιερώνω χρόνο για να συμμετέχω στις μαζικές διαδικασίες, ξεκαθαρίζω εχθρούς και φίλους, αναλαμβάνω ευθύνες και καθήκοντα, οργανώνομαι, αποδέχομαι το κόστος της επιλογής μου, επιλέγω τον δύσκολο δρόμο. Σε αυτόν τον δρόμο του αγώνα βρίσκονται το κουράγιο, η ελπίδα και η αλληλεγγύη, αυτός ο δρόμος οδηγεί στις λύσεις και τις νίκες.

Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, να μην περιμένουμε άλλο. Δεν θα σταματήσουν αν δεν ορθώσουμε το ανάστημα μας. Να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις μας, να οργανωθούμε, να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε:


· ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ.

· ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

· KANΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

· ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

· ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: