10 Ιουνίου 2022

ΑΘΗΝΑ: Μαζικά στις πύλες του πανεπιστημίου ενάντια στην ΟΠΠΙ


Εκατοντάδες φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονται από το πρωί –ξημερώματα– στις πύλες του πανεπιστημίου στην Αθήνα ενάντια στις προθέσεις της κυβέρνησης να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Πρόκειται για μία ακόμη απάντηση στα σχέδια που απεργάζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα οποία φρόντισε να προετοιμάσει με το όργιο βίας των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΠΘ.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες δύο μέρες «πηγές της ΕΛΑΣ» διέψευσαν ότι ενεργοποιείται η ΟΠΠΙ και οι πρυτανικές αρχές δήλωσαν άγνοια για το ζήτημα, δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση τα σχέδια της κυβέρνησης –και του συστήματος συνολικά– να εντείνουν το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας στα πανεπιστήμια, να φιμώσουν το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητές, να κάμψουν τους φοιτητικούς αγώνες και τους αγώνες της νεολαίας.

 

Δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα σε αστοφυλλάδες που κατηγορούν τους φοιτητές που κινητοποιούνται σήμερα ότι στήνουν σκηνικά έντασης (!) όταν μερικές μέρες πριν το ΑΠΘ είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με αποκλειστική ευθύνη των ΜΑΤ και των μηχανισμών κρατικής καταστολής. Συνεχίζουν με κάθε μέσο να στρώνουν το δρόμο, καθώς ξέρουν ότι η υπόθεση αυτή δεν θα είναι και τόσο εύκολη.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ βρίσκονται από το πρωί με τα μέλη και τα πανό τους στις πύλες του πανεπιστημίου. Καλούν τους φοιτητές σε μαζική, αποφασιστική, αγωνιστική στάση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και καλούν σε μαζικές συνελεύσεις αγώνα, γιατί είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει.

Η υπόθεση του ασύλου είναι υπόθεση όλου του λαού και της νεολαίας και όχι μόνο των φοιτητών. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαϊκό κίνημα. Η καταπάτηση του ασύλου, η καταστολή, η τρομοκρατία και η βία στα πανεπιστήμια δεν πρέπει να περάσει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: