05 Ιουνίου 2022

Πάτρα: Με κλείσιμο απειλείται η μοναδική παιδιατρική κλινική στην Δυτική Ελλάδα

Τις τελευταίες ημέρες έγινε αυτό που φοβόντουσαν όλοι. Το "Καραμανδάνειο" σταμάτησε να εφημερεύει. Οι κλινικές και τα χειρουργεία του υπολειτουργούν λόγω της υποστελέχωσης της δομής. Μια δομή που είναι παραπάνω από αναγκαία μιας και είναι η μοναδική παιδιατρική μονάδα στην περιοχή. Το προσωπικό της κλινικής συρρικνώνεται και αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δείξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει το λαϊκό δικαίωμα στην ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη με τον τραγικό απολογισμό των νεκρών της Covid αλλά και με την επίθεση που έχει εξαπολύσει μέσα από νομοσχέδια και νόμους γύρω από την Υγεία. 

 

Για το Καραμανδάνειο αυτή η επίθεση εξειδικεύεται με τα γνωστά "μπαλώματα" μεταφοράς προσωπικού και ασθενών από νοσοκομεία της Πάτρας που σαν αποτέλεσμα έχουν το αργό κλείσιμο της κλινικής.

Οι εργαζόμενοι της κλινικής και ο λαός της Πάτρας μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο απάντησαν μαζικά στο συλλαλητήριο της Παρασκευής(03/06). Η κυβέρνηση την επόμενη ημέρα προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με μια ανακοίνωση χωρίς όμως να απαντά στα δίκαια αιτήματα λαού και υγειονομικών. 







Το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε στη συγκέντρωση της Παρασκευής με σκοπό να αναδείξει την κατεύθυνση του αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή, την περίθαλψη και τη δουλειά. Η λογικές κυβερνητικών αυταπατών που μπορεί να αναπαραχθούν μέσα από αυτήν την κίνηση πρέπει να ξεπεραστούν από την οργανωμένη κοινή πάλη του λαού και των υγειονομικών ενάντια στις πολιτικές του συστήματος που βάζει λουκέτο σε νοσοκομεία και αποκλείει την πρόσβαση στη περίθαλψη για τα φτωχά στρώματα. Ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο του Καραμανδάνειου πρέπει να συνεχιστεί και να μαζικοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: