06 Ιουλίου 2022

ΣΑΜΟΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ | ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (7/7)

Με μια σύσκεψη και μία ανοιχτή συζήτηση, στις 19/6 και στη 1/7 αντίστοιχα, συγκροτήθηκε η «Πρωτοβουλία πάλης ενάντια στην ακρίβεια» στην Σάμο. Απαρτιζόμενη από εργαζομένους, συνταξιούχους, άνεργους και νέους, η πρωτοβουλία συζήτησε πάνω στα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις λαϊκές οικογένειες και που θα μπορούσαν να συνοψισθούν με δύο λόγια ως εξής: καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.

Οι ανατιμήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα και στο σύνολο των ειδών ευρείας κατανάλωσης, που αφορούν την πλειοψηφία του λαού, έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση νέας οικονομικής εξαθλίωσης, φτάνοντας χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στο όριο της ανέχειας, καθώς οι πενιχροί μισθοί δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα βασικά. Εξάλλου, ο νέος νόμος για τον ΟΑΕΔ, δημιουργεί μία νέα συνθήκη, καθώς η νέα μορφή του θα λειτουργεί αποκλειστικά ως γραφείο ευρέσεως φθηνού εργατικού δυναμικού για το κεφάλαιο, με αποκλεισμούς ανέργων και περεταίρω συρρίκνωση του ποσοστού που δικαιούται το επίδομα πείνας που προσφέρει. Αυτή η στοχευμένη επίθεση της κυβέρνησης και του συστήματος στα λαϊκά εισοδήματα δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε είναι αποτέλεσμα μόνο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Πολύ πριν την 24η του Φλεβάρη και την έναρξη του πολέμου είχαμε συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης είχανε ήδη γίνει είδη πολυτελείας για χιλιάδες νοικοκυριά, ενώ οι τιμές στα σουπερ μάρκετ αυξάνονταν βδομάδα με την βδομάδα. Ο επίσημος πληθωρισμός είχε ήδη αγγίξει το 10% και η κυβέρνηση της ΝΔ έδινε ψίχουλα στους εργαζομένους μέσω της αύξησης του βασικού μισθού κατά 2%, ποσό που φυσικά δεν κάλυπτε ούτε τα επίσημα νούμερα του πληθωρισμού.

Κυβέρνηση και κεφάλαιο έχουν βάλει χέρι στις τσέπες του λαού και λεηλατούν το εισόδημα του. Στερούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες από είδη απαραίτητα για την επιβίωση του καθώς η επίθεση συνεχίζεται αμείωτη σε όλα τα πεδία. Δημοκρατικά δικαιώματα καταργούνται, χιλιάδες μαθητές πετιούνται εκτός συστήματος εκπαίδευσης, νοσοκομεία υποβαθμίζονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες να λιγοστεύουν, επιβαρύνοντας περεταίρω τα λαϊκά εισοδήματα.

Η συγκρότηση λοιπόν της πρωτοβουλίας ήρθε ως μια αναγκαιότητα απ’ την μεριά των λαϊκών αναγκών. Τώρα που το σύστημα μπήκε σε μία εκτεταμένη προεκλογική περίοδο τάζοντας ψίχουλα ενόσω η λεηλασία βαθαίνει, προσπαθώντας να κοροϊδέψει τον λαό διαστρεβλώνοντας την κατάσταση και την ουσία της πολιτικής του, η απάντηση απ’ την μεριά των εργαζομένων και του λαού δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ αυτή του αγώνα. Ο λαός χρειάζεται να αγωνιστεί για να ζήσει, για να καταφέρει να επιβιώσει πριν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του τον γονατίσουν.

Αυτός είναι και ο σκοπός Πρωτοβουλίας. Να βοηθήσει να βρουν έκφραση η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου, να δοθεί μία αγωνιστική κατεύθυνση στις αντιδράσεις που θα πληθαίνουν ολοένα, καθώς η επίθεση και η λεηλασία θα συνεχίζονται. Χρειάζεται ο λαός να συγκροτήσει τις αντιστάσεις του. Να ξεκαθαρίσει εχθρούς από φίλους, να μπει σε έναν ανειρήνευτο αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που του στερεί τα βασικά για την επιβίωση του. Να παλέψει απαιτώντας και όχι ως επαίτης.

Η «Πρωτοβουλία πάλης ενάντια στην ακρίβεια» καλεί τους εργαζόμενους και του άνεργους, την νεολαία και τον λαό του νησιού στην συγκέντρωση της Πέμπτης 7 Ιουλίου στις 8μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα του Βαθέως. Για να διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει ολοένα και περισσότερο το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη. Για να παλέψουμε για:
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΕΥΜΑ-ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ – ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ/ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: