05 Ιουλίου 2022

Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά | ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


Για λογαριασμό του βάρβαρου συστήματος που υπηρετεί, η κυβέρνηση νομοθετεί μέτρα τα οποία περιορίζουν δραστικά τη δυνατότητα των παιδιών από τα φτωχά και λαϊκά στρώματα να σπουδάσουν.

Τα σχολεία μετατρέπονται, με γρήγορο ρυθμό, σε χώρους αφιλόξενους για την συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών. Μοιάζουν σαν η μοναδική τους λειτουργία να είναι αυτή της απόρριψης, αποθάρρυνσης και κατηγοριοποίησής τους  από όλο και νεαρότερη ηλικία. Ταυτόχρονα, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους καλούνται να προσαρμοστούν στο πρότυπο του τρομοκρατημένου - πειθαρχημένου κρατικού υπαλλήλου, μέσω της  «αξιολόγησής» τους, προκειμένου να διδάσκουν  πιο αποτελεσματικά στη νεολαία τις «αξίες» αυτού του συστήματος.

Στα Πανεπιστήμια, ο νέος νόμος – πλαίσιο που κατατέθηκε από την Υπουργό πριν από ένα μήνα, θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις  και καταργήσεις τμημάτων, διάλυση των πτυχίων και αποσύνδεσή τους από τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, επιτάχυνση της εισαγωγής ιδιωτικών οικονομικών κριτηρίων όπως τα δίδακτρα, κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων. Αυτός ο νόμος αποτελεί συνέχεια των μέτρων που ψηφίστηκαν εν μέσω καραντίνας, με τα Πανεπιστήμια και τα σχολεία κλειστά, και που αφορά στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) που άφησε δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Πανεπιστημίου,  τις διαγραφές φοιτητών και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (ΟΠΠΙ). Αυτά τα νέα μέτρα εξυπηρετούν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης  να αφαιρέσει το, κερδισμένο με αγώνες, δικαίωμα του φτωχού λαού στις σπουδές. Το σχολείο αλλά και το Πανεπιστήμιο που οραματίζονται δεν προορίζεται για όλο το λαό αλλά για  λίγους και εκλεκτούς.

Η νεολαία αντιλαμβάνεται το ζοφερό μέλλον που της ετοιμάζουν και το αμφισβητεί. Η κυβέρνηση και το σύστημα θωρακίζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οργή της. Η  ίδρυση της ΟΠΠΙ εντάσσεται σε αυτό το σχεδιασμό. Η κυβέρνηση καταπατά το άσυλο για να καταστείλει τους αγώνες που θα γεννηθούν. Παράλληλα, επιχειρεί να εξοικειώσει τη νέα γενιά με ένα αστυνομοκρατούμενο Πανεπιστήμιο, προετοιμάζοντάς τη πολιτικά και ιδεολογικά για τη συμμετοχή της σε έναν άδικο πόλεμο αφού, από τη μία πλευρά η χώρα εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ενώ από την άλλη, ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας δημιουργεί όρους εμπλοκής.

Το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητές που απαιτούσαν την απομάκρυνση των κατασταλτικών δυνάμεων από το χώρο του Πανεπιστημίου στο ΑΠΘ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα γκλόπ και τα χημικά των ΜΑΤ. Το προηγούμενο διάστημα οι ακριβοπληρωμένοι κονδυλοφόροι επιχείρησαν να πείσουν το λαό ότι αυτή η φοιτητική νεολαία δεν αντιλαμβάνεται την αξία μιας βιβλιοθήκης και γι’ αυτό αντιδρά! Ποιόν, αλήθεια, νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;; Οι εργαζόμενοι  έχουν νιώσει στο πετσί τους την κρατική τρομοκρατία και καταστολή όταν υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Είναι πρόσφατες οι εικόνες του στρατοκρατούμενου λιμανιού του Πειραιά λόγω της απεργίας στην COSCO.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ

Ο λαός πρέπει να σταθεί δίπλα στα ματωμένα παιδιά του. Να βγει ξανά στο προσκήνιο. Να ξαναγράψει ιστορίες αγώνων, να μαζέψει εμπειρίες, να αντλήσει συμπεράσματα. Στο δρόμο της συλλογικής πάλης θα ξεχωρίσει τους εχθρούς και τους φίλους του. Θα προσδιορίσει ο ίδιος το εφικτό και το ανέφικτο, θα ανακαλύψει τις κρυμμένες δυνάμεις του. Η νεολαία μπροστάρης, αποφασιστικά να απαντήσει στην τεράστια πρόκληση που της τίθεται από το σύστημα και έχει να αντιμετωπίσει: ΖΩΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Ή ΟΧΙ;


  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια: