Με μια μεγάλη και μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης, ολοκληρώθηκε ο αγωνιστικός σχεδιασμός της εβδομάδας για τη “Μαμαλατίνα”, αλλά και τις άλλες απολύσεις συνδικαλιστών (Αλουμίλ, Ελληνικός Χρυσός κ.λπ.). Πάνω από 1.000 διαδηλωτές (με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις) συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας των Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.), όπου έγιναν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Σωματείων. Καταγγέλθηκαν οι απολύσεις και η εργοδοτική τρομοκρατία.
Ύστερα, ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, που έγινε δεκτή με ενδιαφέρον από το λαό, και έκανε αίσθηση. Έσπασε στην πράξη την προπαγάνδα της εργοδοσίας που με διαφημίσεις και δημοσιεύματα προσπαθεί να δείξει την εικόνα μιας εταιρίας που δήθεν λειτουργεί κανονικά. Και έδειξε για ακόμα μια φορά με ποιανού το μέρος είναι το δίκιο. Η πορεία ήτανε μια ακόμα πράξη καταγγελίας των δύο νέων απολύσεων των προέδρων των Ομοσπονδιών. Τέλος, ήτανε μια αποστομωτική απάντηση στην εργοδοσία που στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι αυτό... δεν είναι το “κανονικό σωματείο” (με βάση το νόμο Χατζηδάκη!), και προωθεί ένα εργοδοτικό σωματείο, με μέλη διευθυντικά στελέχη της εταιρίας!
Συμμετείχαν πέρα από το Σωματείο της “Μαλαματίνα”, Σωματεία με απολυμένους συνδικαλιστές (Σωματείο Μετάλλου κ.λπ.), Σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, εργατικές οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς και του α-α χώρου. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ συγκρότησε αξιόλογο μπλοκ, με συνθήματα τόσο για τη “Μαλαματίνα”, όσο και για το ζήτημα του νόμου Χατζηδάκη.
Η πορεία ήτανε επιστέγασμα μαζικής δουλειάς, τόσο στα Σωματεία, όσο και στην πόλη. Σημαντική βοήθεια έδωσαν για την επιτυχία της πορείας: η μαζική σύσκεψη του Σωματείου της “Μαλαματίνα” στο ΕΚΘ, η έκδοση νέας αφίσας των “Φορέων-Οργανώσεων-Συλλογικοτήτων”, η σύσκεψη των Σωματείων του ΠΑΜΕ (ανεξάρτητα από την εκτίμηση μας για τη γενική στοχοθεσία της), και η σύσκεψη του Σωαμτείου “Μαλαματίνα” μαζί με φοιτητικούς συλλόγους στο ΑΠΘ.
Μεγάλο κομμάτι της πορείας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω πολύ καλοτραβηγμένο βίντεο του Χρήστου Αβραμίδη, που αναδημοσίευσε το “Βαθύ Κόκκινο”:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου