19 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΤΡΑ: Για την κινητοποίηση ενάντια στον ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο λιμάνι


Το Σάββατο 15/10 έγινε ο ελλιμενισμός 8 ΝΑΤΟϊκών σκαφών στο λιμάνι της Πάτρας. Πρόκειται για την ετήσια άσκηση Αριάδνη με τη συμμετοχή της μόνιμης αντιναρκικής δύναμης του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Η άσκηση και διήρκησε 4 ημέρες ενώ υπήρξαν και δημοσιεύματα που ήθελαν να την μεταθέσουν στο μέλλον. Η "εισβολή" των ΝΑΤΟϊκών στο λιμάνι της Πάτρας ήρθε μαζί με την επιβολή συμμόρφωσης ολόκληρης της πόλης στις απαιτήσεις του φονικού συνασπισμού, με αποκορύφωμα την αναβολή του προγραμματισμένου μαραθωνίου, πράγμα το οποίο και δεν κατάφεραν.

Μπροστά σε αυτή την πρόκληση και με το λιμάνι φορτωμένο με τις φονικές μηχανές του ΝΑΤΟ σε κοινή θέα, δυνάμεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς οργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία προς το λιμάνι. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν ΚΚΕ, ΕΚΠ, Δήμος και ΕΕΔΥΕ.  

Την Δευτέρα 17/10 με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Όλγας) οι φ.σ. Βιολογικού,ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παρέμβαση, ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, ΚΚΕ(μ-λ) και η α.ο. Δυσήνιος Ίππος προχώρησαν με πορεία προς το λιμάνι. Στη διαδρομή τους συναντήθηκαν με τη συγκέντρωση των ΕΚΠ, Δήμου, ΕΕΔΥΕ οι οποίοι προφανώς και αρνήθηκαν να κατέβουν από κοινού στο δρόμο. 

Πλησιάζοντας η πορεία στο λιμάνι μαζί με τα ΝΑΤΟϊκά σκάφη συναντηθήκαμε με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προστάτευαν την ιμπεριαλιστική ιδιοκτησία. Ένα καπνογόνο και μερικά μπουκάλια που ούτε καν πλησίασαν τον "στόχο" από το μπλοκ του Δυσήνιου Ίππου έδωσαν την ευκαιρία στις κατασταλτικές δυνάμεις να απαντήσουν με "κρότου λάμψης" στο μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ). Η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε και παρέμεινε στο σημείο φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα μέχρι την ώρα που επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης της. 

Για το ΚΚΕ(μ-λ) η αντιιμπεριλιστική-αντιπολεμική πάλη δεν είναι ζήτημα ευκαιριακό. Το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές βρίσκονται μόνιμα σε εμπόλεμη κατάσταση. Ασκήσεις όπως αυτή της "Αριάδνης" μας το υπενθυμίζουν διαρκώς, χρειάζεται όμως ο παρατεταμένος αγώνας ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν χώρες, ξεκληρίζουν λαούς και γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων. Η απουσία ενός τέτοιου κινήματος φάνηκε και στη συγκέντρωση της Δευτέρας που ήταν κάτω των γενικών περιστάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: