19 Οκτωβρίου 2022

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ | Πορεία ενάντια στην ακρίβεια

Πορεία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα ενάντια στην ακρίβεια μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Η συγκέντρωση ήταν άμαζη, ενταγμένη στους σχεδιασμούς του ΠΑΜΕ, παρότι τα προβλήματα που γεννά η επίθεση γενικότερα και στην περιοχή μας είναι εκρηκτικά και επιβάλλουν μαζικό ξεσηκωμό. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάσταση στο νοσοκομείο Φιλιατών, ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, από το οποίο καλούνται γιατροί με "εντέλλεστε" να καλύψουν εφημερίες στην Κέρκυρα. 

Η Ταξική Πορεία συμμετείχε με μπλοκ, μοιράζοντας την ανακοίνωσή της και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του πολέμου. Ιδιαίτερα, καθώς περνούσε η πορεία έξω από τα κρατητήρια του Λιμενικού, τα συνθήματά της αφορούσαν στην αλληλεγγύη για τους 88 πρόσφυγες που βρίσκονται φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες για πέμπτη μέρα, καθώς και συνθήματα αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά, κατεύθυνση που έλειπε παντελώς από την ατζέντα του Εργατικού κέντρου! 

Το επόμενο διάστημα η Ταξική Πορεία θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της σε εργασιακούς χώρους σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά και στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: