27 Νοεμβρίου 2022

Διαδήλωση στα Εξάρχεια ενάντια στο Μετρό


Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν  πορεία χθες στα Εξάρχεια, ενάντια στην κατασκευή Μετρό. Η πλατεία θύμιζε κατεχόμενη ζώνη, με την αστυνομία να απαγορεύει την προσέγγιση χρησιμοποιώντας Αίαντες και ΜΑΤ. Οργανώσεις, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες κατοίκων της περιοχής έδωσαν το παρόν.

Προκλητική ήταν η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση, ο οποίος κάθε άλλο παρά φιλικά αντιμετωπίστηκε από το συγκεντρωμένο κόσμο. Προσπαθεί να καπηλευθεί κάθε μαζική κίνηση κόσμου και να τη στρέψει στις εκλογικές αυταπάτες. Η απάντηση στα σχέδια για τις γειτονιές μας δε θα έρθει ούτε από τις εκλογές, ούτε από τα δικαστήρια, αλλά από το μαζικό και οργανωμένο αγώνα!

Ο νέος σταθμός Μετρό δεν εξυπηρετεί κάποια πραγματική ανάγκη της περιοχής, αφού υπάρχουν και κατασκευάζονται κι άλλοι σε μικρή απόσταση. Αντίθετα, αποτελεί πολιτική επιλογή: δίνει την αφορμή για καθημερινή αστυνομοκρατία, ενώ στοχεύει στο χτύπημα του πολιτικού χαρακτήρα της γειτονιάς. Το σχέδιο "εξευγενισμού" των Εξαρχείων θέλει να χτυπήσει τις συλλογικότητες που αναπτύσσουν δράση στην περιοχή, ώστε να αποστειρώσει μια ιστορική περιοχή της Αθήνας.

Ο λαός που ζει και κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης να παλέψει για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και μεταφορών, για μια καθημερινότητα χωρίς αστυνομική τρομοκρατία!

από Επιμένουμε Διεκδικούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: