27 Ιανουαρίου 2023

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 28/1 | Σκάνδαλα, υποσχέσεις και σταθερότητα - Μομφή στα ψέματά τους - Αρνούμαστε την κανονικότητά τους

Έχουμε μπει χωρίς αμφιβολία σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με την παραδοξότητα που τη χαρακτηρίζει, να μην υπάρχει, δηλαδή, ανακοίνωση ακόμη της ημερομηνίας των εκλογών. Αυτές, όπως φαίνεται ...σέρνονται για μήνες, κάτω από το βάρος πολύπλευρων πιέσεων που δέχεται το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά και υπό την αδυναμία της διασφάλισης μιας σταθερής κυβερνητικής λύσης. Το τελευταίο προκύπτει ως συνέπεια όχι μόνο του εκλογικού συστήματος, αλλά και της μη διαφαινόμενης σαφούς υπεροχής κάποιου από τους βασικούς μνηστήρες της εξουσίας.

Η παράταση ενός πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, με χιλιάδες νεκρούς και με κατεστραμμένες τις υποδομές της Ουκρανίας, με δηλωμένες τις προθέσεις των εμπλεκόμενων ιμπεριαλιστών ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν ήττα εκ μέρους τους, ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιαστούν ακόμη περισσότερες χιλιάδες στρατιωτών και αμάχων, πιέζει ασφυκτικά τους συμμάχους, κυρίως των ΗΠΑ, να θυσιάσουν τις οικονομίες τους χάριν νέων εξοπλισμών, αλλά και να παραχωρήσουν τα εδάφη τους, ιδιαίτερα οι εξαρτημένες από αυτές χώρες, στην υλοποίηση των βάρβαρων πολιτικών τους επιδιώξεων. Η αποστολή όπλων και πολεμικού υλικού ίσως να μην είναι αρκετή στις απαιτήσεις τους σε σύντομο διάστημα, ενώ είναι σαφές ότι οι όποιες ...δυσλειτουργίες στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να υποταχτούν στις ανάγκες του τυπικά ακήρυχτου πολέμου ΗΠΑ και Ρωσίας που ζει ο πλανήτης.
συνέχεια εδώ


Διαβάστε στο φύλλο 933 που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Γενάρη 2023

Περιεχόμενα του φύλλου εδώ

Κυριότερα άρθρα

Σκάνδαλα, υποσχέσεις και σταθερότητα
Μομφή στα ψέματά τους
Αρνούμαστε την κανονικότητά τους

Ουκρανία
Κλιμακούμενοι ιμπεριαλιστικοί τυχοδιωκτισμοί σε πυρακτωμένο έδαφος

Όταν τα σύννεφα του πολέμου φουντώνουν, οι λαοί πρέπει να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στον δρόμο!

Νομοσχέδιο για τον αποκλεισμό κομμάτων από τις εκλογές
«Μπλόκο» στον Κασιδιάρη ή κάτι περισσότερο;

Τα ελληνοτουρκικά περνούν απ’ την Ουάσιγκτον

Για την απεργία στη «Μαλαματίνα» και τα επόμενα απαραίτητα βήματα

Μέσα στην πανδημία, οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι

Δεν υπάρχουν σχόλια: