03 Ιανουαρίου 2023

Από το "ανοιχτό κανάλι" στις ανοιχτές αγκαλιές της αστικής πολιτικής


Πολλαπλά ευέλικτη η «σύγχρονη Αριστερά» (τρόπος του λέγειν «σύγχρονη» και εντελώς λαθροχειρικά «Αριστερά») προσαρμόζεται πλήρως σε όλες τις προδιαγραφές του μάρκετινγκ. Η Πόπη Τσαπανίδου, η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανή νέα βουλευτής Επικρατείας μετά τις εκλογές, έχει όλα τα προσόντα που προτείνουν οι επικοινωνιολόγοι: τηλεθέαση, παρουσιαστικό, δημοσιογραφικό παρελθόν, επιδραστικότητα...

Με την επιλογή αυτή η ηγεσία της Κουμουνδούρου ευελπιστεί να "καλύψει" το έλλειμμα πολιτικής διαφοροποίησης απέναντι στη ΝΔ. Ένα έλλειμμα που διαπιστώνεται από το λαό εύκολα, μιας και στις βασικές επιλογές του ντόπιου κεφαλαίου και των ξένων προστατών του ταυτίζεται με αυτήν. Στην ουσία στηρίζει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι δήθεν αμερόληπτες συνεντεύξεις του παρελθόντος οδήγησαν την νέα εκπρόσωπο Τύπου στη σημερινή "αποκάλυψη". Στην επιλογή έναρξης μιας νέας –πολιτικής– καριέρας. Το αν αυτή η επιλογή θα αποδειχτεί και "σωστή", μένει να φανεί. Το ερώτημα είναι για ποιον...

Αποδεικνύεται ότι για τα αστικά κόμματα δεν έχει σημασία το τι ακριβώς λες, αλλά το πώς το λες. Γι’ αυτό και προχωρούν σε ανάλογες επιλογές, θεωρώντας ότι έτσι θα επιδράσουν σ’ ένα τμήμα του εκλογικού σώματος. Δεν μπορεί –σου λέει– για να πηγαίνει η Τσαπανίδου στο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι θα ξέρει.

Ο χρόνος θα φανερώσει του λόγου το αληθές. Θα άξιζε πάντως να ενημερωθούμε από την "έγκυρη και έγκαιρη" δημοσιογραφία για το ύψος των αποδοχών της νέας εκπροσώπου σε σχέση με αυτές που έπαιρνε από το κανάλι του Σαββίδη. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να δούμε το... ύψος της ιδεολογικής και πολιτικής συμφωνίας!

Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: