01 Φεβρουαρίου 2023

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | 1-2 Φλεβάρη όλοι στη 48ωρη απεργία των εργαζόμενων στις τέχνες

Η Ταξική Πορεία καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση των μαζικών φορέων των εργαζομένων στο χώρο των τεχνών, την Πέμπτη 2/2 στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η συγκέντρωση γίνεται στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας των ομοσπονδιών και των σωματείων των καλλιτεχνών, ως αντίσταση στο ΠΔ85/2022

Το Διάταγμα αυτό που έφερε η κυβέρνηση λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, κι έρχεται να ισοπεδώσει επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα στον καλλιτεχνικό κλάδο. Με τον ορισμό προσοντολογίου, κατατάσσει πλέον τους αποφοίτους δραματικών, μουσικών σχολών και σχολών κινηματογράφου και χορού από ΤΕ σε ΔΕ εξισώνοντας τις σπουδές τους με τους αποφοίτους Λυκείου!

Για έναν κλάδο μάλιστα που υπέστη σοβαρές συνέπειες από την περίοδο του λοκντάουν, η αναβάθμιση της επίθεσης στα εργασιακά του δικαιώματα μέσω του ΠΔ 85/22 έρχεται να τον ισοπεδώσει.

Ο σάλος που ξέσπασε είναι δίκαιος! Ο εργασιακός μεσαίωνας δε θα περάσει! Η δίκαιη οργή των καλλιτεχνών και των σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών εκφράζεται μαζικά από τις πρώτες κιόλας κινητοποιήσεις!  Η αναγκαιότητα για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων  ενάντια στο ΠΔ έκτρωμα που αποτελεί τομή για το τσάκισμα δικαιωμάτων του κλάδου είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Παράλληλα, μέσω της διεκδίκησης της κατάργησης του διατάγματος από την κυβέρνηση να αναδειχθούν μια σειρά δίκαια και πάγια αιτήματα που καίνε εργαζόμενους και σπουδαστές: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας! Όχι στις απλήρωτες πρόβες και παραστάσεις! Επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα για όλους τους αποφοίτους των καλλιτεχνικών σχολών! Οι καλλιτέχνες έχουν επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα! Δεν είναι σφαχτάρια στον βωμό της επίθεσης και της «τέχνης» της εκμετάλλευσης.

Η προτασεολογία  ΣΥΡΙΖΑ, οι συσκέψεις με κυβερνητικούς παράγοντες, η αναμονή «νέων κυβερνητικών λύσεων»,  η ανάθεση του αγώνα και της δικαίωσής του στους εκπροσώπους του συστήματος της βίας και της υποταγής, μόνο σύγχυση και αυταπάτες μπορούν να καλλιεργήσουν στον κλάδο. Η απάντηση θα δοθεί με τους δικούς μας αγώνες! Συλλογικά, μαζικά, οργανωμένα, ανυποχώρητα στην πάλη για τα δικαιώματά μας! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Δυναμώνουμε τον αγώνα οργανώνοντας περαιτέρω τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στο ΠΔ85/22. Να μην περάσει η βαρβαρότητα της επίθεσης ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων καλλιτεχνών. Να βγούμε μαζικά στο δρόμο για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και του εργασιακού μεσαίωνα.

Όλοι στη 48ωρη απεργία. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 2 Φλεβάρη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: