02 Φεβρουαρίου 2023

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ | Μαζική συγκέντρωση και διαδήλωση για την υπεράσπιση της δωρεάν περίθαλψης στα Γιαννιτσά (2/2/2023)

Μαζική συγκέντρωση στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/2/2023 (πάνω από 700 άτομα), ύστερα από κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας και του Σωματείου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Στη συγκέντρωση δήλωσαν την παρουσία και συμπαράστασή τους και άλλοι φορείς και σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις. Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο είναι άθλια, καθώς εδώ και χρόνια είναι υποστελεχωμένο με το προσωπικό να φορτώνεται με εξαντλητικές βάρδιες και εφημερίες. Αυτή η κατάσταση έγινε φανερή σε όλο το λαό όμως με την κατάρρευση της παθολογικής κλινικής μετά από παραιτήσεις γιατρών και το κλείσιμο το ακτινολογικού τμήματος λόγω έλλειψης προσωπικού. Έτσι μια περιοχή με αγροτική και βιομηχανική παραγωγή μένει χωρίς τις στοιχειώδεις δομές περίθαλψης!




Το ΚΚΕ (μ-λ) μοίρασε μαζικά προκήρυξη στο λαό της πόλης, η οποία διαβάστηκε με ενδιαφέρον από αρκετό κόσμο, και φυσικά συμμετείχε στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση που ακολούθησε με συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. 



Παρατίθεται η προκήρυξη που μοιράστηκε:

Η επίθεση στο λαϊκό δικαίωμα της περίθαλψης συνεχίζεται…

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης μας δεν πάει άλλο. Οι γιατροί της παθολογικής κλινικής παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο. Οι ειδικευόμενοι αλλάζουν νοσοκομείο και η διοίκηση χρησιμοποιεί γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, όπως οι αιματολόγοι, νευρολόγοι για τις εφημερίες. Οι συγκεκριμένοι γιατροί δεν είναι κατάλληλα καταρτισμένοι, όπως οι ειδικοί παθολόγοι, για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της δουλειάς. 

Οι γιατροί της παθολογικής κλινικής πρέπει να καλύψουν πολλά τμήματα. Την παθολογική κλινική, τα επείγοντα, το ογκολογικό, το τμήμα covid, και τελικά κανένα τμήμα δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Η κατάσταση στις εφημερίες είναι αφόρητη. Ενώ το ακτινολογικό τμήμα είναι υπό κατάρρευση!

Σε μία πολυπληθή περιοχή, με αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική, της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της υγείας,  της υποστελέχωσης και διάλυσης  των Δημόσιων Νοσοκομείων. Το προσωπικό των νοσοκομείων δεν επαρκεί, συνέχεια λιγοστεύει και δουλεύει με άθλιες συνθήκες και μισθούς πείνας. Οι γιατροί δουλεύουν σε συνθήκες υπερεντατικοποίησης και στα όρια της εξάντλησης, γίνονται μπαλάκι με συνεχείς μετακινήσεις και «εντέλλεσθε», φοβούνται ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να ασκήσουν ιατρική και παραιτούνται. Και ο κόσμος περιμένει στην εφημερία 10 με 12 ώρες για να εξυπηρετηθεί!

     Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στην υγεία, όπως είδαμε και την περίοδο της πανδημίας αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία του λαού. Συνεχίζει στην κατεύθυνση της διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων και της διεύρυνσης του πεδίου δράσης και κερδοφορίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

      Να μην έχουμε αυταπάτες!

Μόνη λύση είναι οι αγώνες! Εμείς οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία της πόλης των Γιαννιτσών, πρέπει να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο για το δικαίωμα μας στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Με μαζικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας, να απαιτήσουμε το δίκιο μας, να σταματήσουμε την διάλυση του νοσοκομείου, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η  ΝΔ κι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) στον τομέα της  υγείας!

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ :

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ !
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων !
  • ΙΣΗ - ΠΛΗΡΗ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ για όλο το λαό !



Δεν υπάρχουν σχόλια: