04 Φεβρουαρίου 2023

ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ "G.W. BUSH" ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 4/2, το μεσημέρι, στο Πασαλιμάνι,  η συγκέντρωση και πορεία καταγγελίας της παρουσίας του αμερικανοΝΑΤΟϊκου αεροπλανοφόρου “G.W.Bush” στο λιμάνι του Πειραιά. Με πανό συμμετείχαν το ΚΚΕ (μ-λ), η Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, η Λαϊκή Ενότητα - Ανυπότακτη Αριστερά, που καλούσαν στην κινητοποίηση, καθώς και αγωνιστές κι από άλλες δυνάμεις.


Στη συγκέντρωση καταγγέλλονταν με τη ντουντούκα η παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων  στο λιμάνι του Πειραιά, μοιράζονταν προκηρύξεις και διατρανώνονταν  πως ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο για το μακέλεμα τους! 

Ακολούθησε πορεία στο Πασαλιμάνι, που κατέληξε στην πλατεία Αλεξάνδρας απέναντι  από το σημείο που είναι αραγμένο το αεροπλανοφόρο. Τη δική του κομματική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν οι κομματικές οργανώσεις Πειραιά του ΚΚΕ, κινούμενες με τη γνωστή λογική, που υπονομεύει να γίνουν οι αντιπολεμικές-αντιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, υπόθεση πλατειών κομματιών λαού και νεολαίας.


Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου, εντάσσεται, ωστόσο, στη προσπάθεια να ανοίξει με όσο τον δυνατόν μαζικότερους όρους το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, να προχωρήσουν οι πρωτοβουλίες για να γίνουν διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Μια προσπάθεια απαραίτητη και  αναγκαία, μιας και η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών  γιγαντώνεται και φέρνει αντιμέτωπους τους λαούς με τη φρίκη του πολέμου. Έχουμε κλείσει ένα χρόνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία και η προοπτική του να σταματήσει όχι μόνο δεν είναι ορατή, αντίθετα, η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας κλιμακώνεται με τέτοια ένταση που η επικινδυνότητα τόσο για τους λαούς της περιοχής όσο και για τον πλανήτη συνολικά είναι τεραστία. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να «κουμπώσει» και το ταξίδι του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μπλίνκεν, στα τέλη του Φεβρουαρίου στην Αθήνα, που πρέπει να απαντηθεί με μαζική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση.  

Οι προσπάθειες για αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές πρωτοβουλίες πρέπει να ενταθούν και στο πλαίσιο της κοινής δράσης γιατί ο αντιπολεμικός ξεσηκωμός είναι η μοναδική διέξοδος που θα φρενάρει τα αιματηρά σχέδια των ιμπεριαλιστών φονιάδων.   











Δεν υπάρχουν σχόλια: