24 Μαρτίου 2023

Σύσκεψη σωματείων Σπόρτινγκ: Συνεχίζουμε… τον προεκλογικό αγώνα!

Αυτό ήταν το μήνυμα από τη σύσκεψη σωματείων που πραγματοποίησε το ΚΚΕ την Τετάρτη 22/3 στο Σπόρτινγκ. Οι διοργανωτές φρόντισαν να υπάρχουν τοποθετήσεις από διάφορες κοινωνικές ομάδες (εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, μαθητές κλπ) ώστε να υπάρχει εικόνα «παλλαϊκή» και φαινομενικά να καλύπτονται διάφορες πτυχές της πολιτικής συγκυρίας. Αυτό που όμως ξέχασαν να αποφασίσουν, είναι ο ίδιος ο αγώνας! Η σύσκεψη δεν καλεί σε καμία νέα απεργία, συλλαλητήριο, ακόμα και συγκέντρωση με τους γνωστούς κομματικοκεντρικούς όρους του ΚΚΕ. Μιλούν γενικά και αόριστα για «αγωνιστική συνέχεια όλο τον Απρίλη», ακριβώς για να μη δεσμευτούν σε τίποτα και να μην κάνουν τίποτα! Μας θυμίζουν τις συσκέψεις σωματείων των προηγούμενων ετών που έταζαν απεργιακές κλιμακώσεις και συλλαλητήρια, μόνο και μόνο για να τα ξεχάσουν λίγο μετά.

Όσον αφορά τους στόχους πάλης, τα αναγκαία αιτήματα και τις αιχμές που θα συσπειρώσουν και θα κρατήσουν τις λαϊκές μάζες στον αγώνα, υπάρχει ανάλογη αφωνία.

Πανομοιότυπη είναι και η εικόνα αντίστοιχης σύσκεψης που έγινε την Πέμπτη 23/3 στη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς νέα αγωνιστικά ραντεβού για το προσεχές διάστημα , χωρίς στόχους πάλης, το μόνο που μένει σαν σιγουριά για το ΚΚΕ είναι η ημέρα των εκλογών και το προεκλογικό του πρόγραμμα. Εκεί πιστεύουμε ότι βρίσκεται και η ουσία πίσω από την τελευταία αυτή σύσκεψη. Το κόμμα του Περισσού έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μετουσιώσει τη λαϊκή οργή όχι σε κίνημα, αλλά σε εκλογική ενίσχυση. Αυτό φάνηκε ήδη από τις πρώτες δηλώσεις Κουτσούμπα στα Τέμπη. Αυτό ακριβώς δείχνουν οι εικόνες με τα μαύρα μπαλόνια, τα κεριά, τα πένθιμα τραγούδια και τα πολλά λεπτά σιγής στα οποία επιδόθηκε τις πρώτες μέρες. Αυτό αποδεικνύει η άρνηση ενεργοποίησης Συνελεύσεων στα σωματεία και το ανοικτό μποϋκοτάζ Συνελεύσεων στα πανεπιστήμια. Αυτό επιβεβαιώνει η έλλειψη νέων διαδηλώσεων μετά την απεργία στις 16/3. Αυτό υπερτονίζουν οι πληθώρα προεκλογικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, την ώρα που ο λαός έβγαινε μαζικά στο προσκήνιο. Τώρα, επιδεικνύοντας το συσχετισμό δύναμης που έχει στα σωματεία, η προεκλογική ρητορική ντύνεται και με αγωνιστικό μανδύα και πλασάρεται με καλύτερο τρόπο.

Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες ήταν εξαιρετικά πυκνές από πολιτικής άποψης και κατάφεραν να κινητοποίησουν περισσότερο κόσμο από ότι οι προηγούμενοι τρεις μήνες αθροιστικά. Έσπασαν την «κανονικότητα» της προεκλογικής περιόδου που διεξαγόταν. Οι δύο μήνες που έχουμε μπροστά μας έως τις εκλογές δεν επ’ ουδενί «λίγος» χρόνος για να φέρουν κινηματικά γεγονότα. Αρκεί να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστεί και πάλι η λαϊκή οργή και να θέσει στο στόχαστρο συνολικά την εγκληματική πολιτική που γέννησε το έγκλημα στα Τέμπη και προετοιμάζει τα εγκλήματα του μέλλοντος. Επίσης, οι εκλογές δεν είναι η μητέρα των μαχών. Δε θα βάλουν αυτές φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο,τι κι αν προκύψει σαν αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών, το σύστημα θα βάλει το πολιτικό του προσωπικό να φτιάξει μια κυβέρνηση που θα δεσμευτεί να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση.

Να πάρουμε οι ίδιοι την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας! Να μην περάσει η προεκλογική παύση κινήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: