12 Μαρτίου 2023

ΑΘΗΝΑ | Χιλιάδες και πάλι στους δρόμους!

Πολλές χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Σύνταγμα με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη. Σωματεία εργαζομένων και οργανώσεις της Αριστεράς έδωσαν συνέχεια στον ξεσηκωμό που εξελίσσεται τις τελευταίες βδομάδες. Ακολούθησε διαδήλωση με κατεύθυνση τον Σταθμό Λαρίσης, η οποία τερματίστηκε πρόωρα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην κεφαλή της πορείας, με την επίκληση της ύπαρξης «επεισοδίων». Από την αρχή της συγκέντρωσης το ΚΚΕ προσπάθησε να επιβάλει ένα «πένθιμο» κλίμα στην πλατεία με σιωπή και... μοιρολόγια. Αποδεικνύειται και πάλι η προσπάθειά του να "μαζέψει" τη λαϊκή οργή και να την οδηγήσει σε ανώδυνους για το σύστημα δρόμους.


Το ΚΚΕ(μ-λ), μαζί με την Ταξική Πορεία και τις Αγωνιστικές Κινήσεις πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στη συμβολή Σταδίου και πλατεία Συντάγματος. Ανέδειξε την ανάγκη να συνεχίσει ο λαϊκός αγώνας, κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες. Την ανάγκη να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών.

Καλούμε όλο το λαό να μαζικοποιήσει την απεργία της ερχόμενης Πέμπτης. Όλοι στις διαδηλώσεις!






6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Από την αρχή της συγκέντρωσης το ΚΚΕ προσπάθησε να επιβάλει ένα «πένθιμο» κλίμα στην πλατεία με σιωπή και... μοιρολόγια. Αποδεικνύειται και πάλι η προσπάθειά του να "μαζέψει" τη λαϊκή οργή και να την οδηγήσει σε ανώδυνους για το σύστημα δρόμους."

Ενός λεπτού σιγή σε διαδήλωση; Ντροπή. Ελπίζω οι δυνάμεις του ΚΚΕ μλ να έδειξαν την εναντίωση τους στο ρεφορμισμό φωνάζοντας συνθήματα εκείνη την ώρα. Πόσο θα ανεχόμαστε να πνίγεται η λαϊκή οργή έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Υποψιάζομαι πως δεν εννοεί την ενός λεπτού σιγή, αλλά το μοιρολόι, το νανούρισμα, το κλαρίνο, την κιθάρα... Δεν έχουμε ανάγκη να κλάψουμε όλοι μαζί, πόσω μάλλον να κοιμηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά συγγνώμη αλλά θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει κάτι. Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία από το Σύνταγμα αυτοί δεν είπαν ότι θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία του ΟΣΕ; Τι διάολο έγινε και το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας έφυγε προς Πατησίων; Έσπασε η πορεία; Και πόσοι πήγαν στην Καρόλου γιατί φαντάζομαι θα ήταν η κεφαλή έτσι; Αλλά αυτοί δεν ήταν πολλοί σωστά; Εννοώ συγκριτικά με την μαζική διαδήλωση και τον συνολικό της όγκο γιατί εδώ μιλάμε για πάνω από 20.000 συμμετοχή αλλά δεν πήγαν όλοι αυτοί στην Καρόλου. Τι παίχτηκε εδώ; Το ΚΚΕ μλ πήγε και αυτό στην Καρόλου; Γιατί νομίζω το ΜΛ-ΚΚΕ που ήταν και πιο μπροστά πρέπει να πήγε.

The Guy

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχως απο τις εγκυρες Α\Γ προβληθηκε και αυτο ,στο ρεπορταζ για την μαθητικη συνκεντρωση στον Πειραια.

Ανώνυμος είπε...

Με μαύρα μπαλόνια, χλιαρές ομιλίες και λυπημένα τραγουδάκια του Δεληβοριά δημιουργείς ένα κλίμα "πένθιμο" και "μοιρολογίστικο" κι όχι μαχητική διαδήλωση. Καλά τα λέει το άρθρο κι ας μην στηρίζω ΚΚΕ (μ-λ).
Νίκος

Σαΐτα είπε...

Στην Καρόλου καλούσε το ΠΑΜΕ αλλά δεν πήγε. Ξέρουμε πως πήγε ένα μικρό κομμάτι του μέχρι εκεί και το υπόλοιπο σαν να εξαϋλώθηκε. Ας εξηγήσουν το φαινόμενο οι Παμίτες.
Το ΚΚΕ(μ-λ) ολοκλήρωσε την πορεία του στο τέρμα της Πανεπιστημίου, στο ύψος περίπου της Θεμιστοκλέους, είναι η απάντηση στον φίλο που ρωτάει.
Τη γραμμή του ΠΑΜΕ -ενός λεπτού σιγή, οι σιωπηλές διαμαρτυρίες, τα κεράκια και το πένθος- απέρριψε απ' την πρώτη στιγμή ο λαός που βγήκε στους δρόμους για να καταγγείλει το έγκλημα στα Τέμπη.
Η κριτική για τη στάση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ δεν χωράει σε ένα σχόλιο. Θα επανέλθουμε.