28 Ιουλίου 2023

24ο Camping Aγωνιστικών Κινήσεων – Μαθητικής Αντίστασης | Ανταπόκριση από τις εκδηλώσεις στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η παρουσία των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης στην πόλη της Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα 24/7, στο πλαίσιο του 24ου Camping τους. Με διαδήλωση που διέσχισε την παραλία της Ηγουμενίτσας προέβαλαν συνθήματα ενάντια στο βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου, υπέρ των δικαιωμάτων της νεολαίας και του λαού. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στις πυρκαγιές που κατακαίνε τον τόπο μας εξαιτίας της αδιαφορίας του συστήματος για την ανθρώπινη ζωή. Ακολούθησε κεντρική εκδήλωση στο «Πάνθεον». 

Η συζήτηση ήταν πολύ «ζωντανή» και κατά βάση καταπιάστηκε με το παρόν και την προοπτική της νεολαίας, με συμμετοχή και τοποθετήσεις από φοιτητές και νέους εργαζόμενους. Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον και του κόσμου της περιοχής για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο της Θεσπρωτίας το τελευταίο χρονικό διάστημα (ιδιωτικοποίηση της παραλίας «Ελιά», εγκατάσταση ΑΠΕ κ.α) και στην προοπτική του αγώνα που είναι αναγκαία για να απαντηθούν. 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τους «Ρουμπαγιάτ» τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την εκπληκτική τους μουσική που ξεσήκωσε πολύωρο κέφι και χορό.
Το 24ο Camping συνεχίζεται με πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ως την Κυριακή 30/7. Ακολουθεί θεματικό εργαστήριο ενάντια στο φασισμό και λαϊκό γλέντι με τους "Αμανάτι" την Πέμπτη 27/7, νέα κεντρική εκδήλωση φοιτητών και μαθητών για τα μέτωπα στην εκπαίδευση την Παρασκευή 28/7, στις 7μμ, καθώς και συμμετοχή στην κινητοποίηση που καλεί η '"Κίνηση Πολιτών για να μείνει ελεύθερη η παραλία Ελιά" το Σάββατο 29/7, στις 6μμ στην παραλία Ελιά. 









 

Δεν υπάρχουν σχόλια: