11 Ιουλίου 2023

Ποιοι είναι και τι λένε οι 7 διωκόμενοι εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά

Οι διώξεις των 7 εκπαιδευτικών (6 μέλη της ΕΑΑ και ένα μέλος της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ)στον Πειραιά είναι πολιτικές, στρέφονται ενάντια στον μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα και φέρνουν ή μάλλον ξαναφέρνουν μετά από δεκαετίες, την ποινικοποίηση της προσωπικής γνώμης.

Το πρώτο βίντεο είναι η παρέμβαση του διωκόμενου Πάνου Χουντή για τις διώξεις εκπαιδευτικών στον Πειραιά στην εκπομπή Φάρμα των Ζώων του ThePressProject. Όλα τα άλλα είναι από τις τοποθετήσεις των διωκόμενων κατά τη διάρκεια της σημαντικής και μεγάλης συγκέντρωσης-διαδήλωσης που κάλεσε η ΕΛΜΕ Πειραιά. Παραθέτουμε τον γραπτό χαιρετισμό του επίσης διωκόμενου Γ. Καββαδία στο τέλος.

Παναγιώτης Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος, μέλη της ΕΑΑ και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών διώκονται λόγω «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Ανάρμοστη χαρακτηρίζεται η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου από τον αποφυλακισθέντα ειδικό φρουρό.


Ο Ακρίτας Καλούσης - μέλος ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Γιώργος Καββαδίας -μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, που είναι μέλη της ΕΑΑ και των Παρεμβάσεων και η Σακιώτη Νάνση, μέλος της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Καλούνται  σαν «κατηγορούμενοι»(!) για την παρέμβαση της ΕΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA στο 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου και παραπέπονται, όπως φαίνεται, στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο.
Ακρίτας Καλούσης
Δημήτρης Μητρόπουλος
Σακιώτη Νάνση

Νεκτάριος Χατζηανδρέου, κατηγορείται για… «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων!
Νεκτάριος Χατζηανδρέου
Γιώργος Καββαδίας

Χαιρετισμός Γιώργου Καββαδία, μέλους ΔΣ ΕΛΜΕ Πειραιά

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Χαιρετίζω τη σημερινή κινητοποίηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και καταδίκης της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί στον Πειραιά και όχι μόνο, αν και λυπάμαι που για οικογενειακούς λόγους δε βρίσκομαι ανάμεσά σας.

Η δίωξη των επτά αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών λίγες μέρες μετά τις εκλογές και για διαφορετικούς λόγους μάλιστα την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς δεν είναι τυχαία ούτε κεραυνός εν αιθρία. Από την αρχή της χρονιάς συγκεκριμένοι αγωνιστές και πολιτικοσυνδικαλιστικοί χώροι έχουν γίνει διαρκής στόχος και όχι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα μιας αυταρχικής αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που επιδιώκει να επιβάλει σιγή ασυρμάτου στη δημόσια εκπαίδευση και σε κάθε χώρο δουλειάς. Μέσα από ψεύτικες κατηγορίες, κακοστημένες σκευωρίες στα διοικητικά και κομματικά κατασκευαστήρια ενόχων  και ένα νομοθετικό πλαίσιο γκρίζων εποχών επιδιώκεται να καμφθεί κάθε φωνή αντίστασης κάθε φωνή αγωνιζόμενου εκπαιδευτικού και εργαζόμενου. Αυτό είναι το μήνυμα της ΔΙΔΕ, της κυβέρνησης και των κομματικών παραρτημάτων τους.

Απέναντι στην αυταρχική πολιτική των διώξεων που επιδιώκει να βάλει στον γύψο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας, ο δρόμος των μαζικών κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος. Το δικό μας μήνυμα είναι: «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή», όχι από κάποιο προσωπικό καπρίτσιο ή προσωπική γενναιότητα, αλλά γιατί δίπλα μας και μαζί μας αγωνίζονται οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, γιατί νιώθουμε και ακούμε τη φωνή των μαθητών μας και των γονιών τους ότι πρέπει να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε. «Ανάρμοστη συμπεριφορά» θα έχουμε πάντα στο καθεστώς της σιωπής και της υποταγής:

- για να μη γίνουν σκόνη και θρύψαλα τα εναπομείναντα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, για να υπερασπιστούμε τη συνδικαλιστική δράση και τα σωματεία για τα οποία αγωνιστές από προηγούμενες γενιές έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους,

- για να υπερασπιστούμε τον δημόσια και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που θέλει ένα σχολείο για λίγους, ταξικό και ανταγωνιστικό.

Το μήνυμά μας προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τη νεολαία και τον λαό δεν μπορεί παρά να είναι κανένας μόνος του! Όλοι για έναν και ένας για όλους! Για αυτό και έχουν ιδιαίτερη αξία τα λόγια του μεγάλου Μενέλαου Λουντέμη: «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να σταθεί ο άνθρωπος στα δυο του πόδια. Δεν θα τον γυρίσω πάλι πίσω, στα τέσσερα, εγώ!»

Σας ευχαριστώ, ευχαριστώ τον Κώστα Μανουσιάδη και τα παιδιά του  που είχα την τύχη να έχω μαθητές για τη στήριξη και την προσφορά τους. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι και δυνατοί κλιμακώνοντας τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: