ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

06 Ιουλίου 2023

ΑΘΗΝΑ | Από τη συγκέντρωση καταγγελίας των Ισραηλινών φονιάδων

Συγκέντρωση καταγγελίας των νέων εγκλημάτων των δολοφόνων του Ισραήλ στη μαρτυρική Τζενίν της Παλαιστίνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6/7, έξω απ' την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.


Στη συγκέντρωση συμμετείχαν Παλαιστίνιοι, και εκτός απ΄ την Οργάνωσή μας - το ΚΚΕ(μ-λ) - μπλοκ είχαν και ο Διαρκής Αγώνας, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας, η ΟΚΔΕ, η Ταξική Αντεπίθεση, το Μ-ΛΚΚΕ, η ΛΑΕ, το Κ-Σχέδιο, το ΕΕΚ και το ΜΕΡΑ-25. Για ώρα οι διαδηλωτές παρέμεναν συγκεντρωμένοι και φώναζαν συνθήματα έξω απ' την πρεσβεία, που την φρουρούσαν κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ(μ-λ), εκτός απ' την καταγγελία του νέου εγκλήματος στη Τζενίν, της δολοφονικής πολιτικής του Ισραήλ και των ΗΠΑ, της υπεράσπισης του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λευτεριά, κατήγγειλε και τη συνενοχή και τη στήριξη που έδωσαν και δίνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματά τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) στους φονιάδες του Ισραήλ. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι το Σταθμό Μετρό Πανόρμου.

Τέτοιες κινητοποιήσεις, που απαιτούν αυξημένα αντανακλαστικά, ενάντια στα νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών, μπορούν και πρέπει να κατορθώνονται, μέσα από τον συντονισμό και την κοινή δράση δυνάμεων και οργανώσεων. Παρόλο που η μαζικότητά της υπολείπονταν απ' αυτή που θα απαιτούνταν για ένα τέτοιο γεγονός.











Δεν υπάρχουν σχόλια: