ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

04 Ιουλίου 2023

ΑΘΗΝΑ | Επιτυχημένη η πρωτοβουλία για συγκέντρωση αλληλεγγύης στη νεολαία και το λαό της Γαλλίας

 

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία, στην οποία τελικά κατέληξαν να καλούν αρκετές οργανώσεις. Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν και εκφράστηκε η αλληλεγγύη των συγκεντρωμένων προς την εξεγερμένη γαλλική νεολαία και το γαλλικό λαό που δέχονται σφοδρή επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Επίθεση που οδήγησε στην ψυχρή δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από την Αλγερία και τη δίκαιη νεολαιίστικη εξέγερση.

Στη σημερινή συγκέντρωση [την οποία πρότεινε η ΟΚΔΕ και στην οποία συμφώνησε άμεσα το ΚΚΕ(μ-λ)] συμμετείχαν -πέρα από την ΟΚΔΕ και το ΚΚΕ(μ-λ)- το Κ-Σχέδιο, η ΟΡΜΑ, ο Διαρκής Αγώνας, ο πολιτικός χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου, η Ταξική Αντεπίθεση, η ΑΠΟ, το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ-ΝΚΑ και η Αριστερή Συσπείρωση.

 

Ζωσμένη από κλούβες και ΜΑΤ η πρεσβεία, σε ένα σκηνικό που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε χτύπημα. Παρ’ όλα αυτά οι συγκεντρωμένοι επέμειναν και παρέμειναν στο δρόμο, ενώ αντιπροσωπεία της ΟΚΔΕ και του ΚΚΕ(μ-λ) θυροκόλλησε τις ανακοινώσεις τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε διαδήλωση προς τα Προπύλαια, στην οποία φάνηκε καθαρά και η μαζικότητα της συγκέντρωσης που είχε στο μεταξύ μεγαλώσει.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που πολιτικές οργανώσεις παίρνουν την πρωτοβουλία και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο γαλλικό λαό, έξω από την (πάντα φιλόξενη!) Γαλλική Πρεσβεία. Ενδεικτικό γεγονός αυτού που βιώνει ο λαός αυτός! Αλλά και σημαντική απόδειξη της αναγκαιότητας της κοινής δράσης και του συντονισμού. Ακόμη και αυτοί που απαξίωσαν να απαντήσουν καν στην αρχική πρόταση (και ήταν πολλοί αυτοί) όχι μόνο αναγκάστηκαν να συμμετέχουν, αλλά κάποιοι έφτασαν να την παρουσιάζουν και ως δική τους πρωτοβουλία! Είναι κι αυτό μια απόδειξη του ότι η πραγματικότητα πιέζει και απαιτεί ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες και δεν διασκεδάζεται με μικρομεγαλισμούς και επικοινωνιακά τρικ.











Δεν υπάρχουν σχόλια: