ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

03 Ιουλίου 2023

Θεσσαλονίκη | Μαζική και μαχητική η διαδήλωση αλληλεγγύης στη νεολαία και το λαό της Γαλλίας (3/7/23)

 Μαζική για τα δεδομένα της θερινής περιόδου και με μαχητικό παλμό ήταν η σημερινή διαδήλωση (Δευτέρα 3/7) που κάλεσαν Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη νεολαία και το λαό της Γαλλίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ, το ΝΑΡ και η νΚΑ, το Ξεκίνημα, η Αριστερή Συσπείρωση, ο Διαρκής Αγώνας, το Λαϊκό Μέτωπο (Τουρκίας) και άλλες συλλογικότητες και ανένταχτοι νέοι και εργαζόμενοι της πόλης.  

Από τις 7:00 το απόγευμα που ξεκίνησε η συγκέντρωση μπροστά στο Γαλλικό Προξενείο, ασφυκτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας με κλούβες, ασφαλίτες και δυνάμεις των ΜΑΤ παραταγμένες καταμεσής της Λεωφόρου Στρατού. Μεγάλη ήταν και η παρουσία των τοπικών ΜΜΕ που κάλυπταν τη συγκέντρωση. Πλήθος συνθημάτων: «Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία», «Σε Ελλάδα και Γαλλία η ίδια ιστορία, φτώχια ανεργία και τρομοκρατία», «Των ιμπεριαλιστών Ευρώπη ενωμένη, φτώχια ανεργία και πολεμοι» και πολλά ακόμη, ακούγονταν με ένα στόμα - μια φωνή από όλα σχεδόν τα μπλοκ που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.  

          

Το ΚΚΕ (μ-λ) που πρωτοστάτησε μαζί με άλλες οργανώσεις στη διοργάνωση της κινητοποίησης, συμμετείχε με πανό, συνθήματα και κομματική ανακοίνωση που μοίρασε μαζικά στον κόσμο της γειτονιάς.  

Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 8:00μμ, πορεύτηκε στη Λεωφόρο Στρατού και ολοκλήρωσε το κύκλο της επιστρέφοντας από την οδό Βασ. Γεωργίου πίσω στο Γαλλικό Προξενείο το οποίο είχε αποκλειστεί εντελώς από τις κλούβες των ΜΑΤ. Αψηφώντας την αστυνομοκρατία οι διαδηλωτές συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό, καταγγέλλοντας την κρατική καταστολή σε Ελλάδα και Γαλλία.  

                

Νέα απόπειρα τρομοκράτησης νεολαίων σημειώθηκε λίγο μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας όταν 6 μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ περικύκλωσαν μεμονωμένα νέους που επέστρεφαν σπίτι τους, στην περίμετρο του ΑΠΘ και συνέλεξαν τα στοιχεία τους. Αυτά τα περιστατικά που μόνο τυχαία δεν είναι, φουντώνουν την οργή απέναντι στα σχέδια ενός συστήματος που επιδιώκει να επιβάλλει σιγή ιχθύος στο λαό και τη νεολαία. Δεν θα τους περάσει.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: