ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

06 Ιουλίου 2023

ΑΘΗΝΑ | Δυναμική παρέμβαση και συγκέντρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

 Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έγινε κατανοητό ότι τα πρόστιμα για αφίσες, οι διώξεις αγωνιστών και η τρομοκρατία δεν θα μείνουν αναπάντητες! 

Την Τετάρτη 5/7 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και παρέμβαση για το ζήτημα των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε μια σειρά από δυνάμεις της αριστεράς στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Στην συγκέντρωση που κάλεσε το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχε και το Μ-Λ ΚΚΕ

Η συγκέντρωση αυτή αποτελούσε συνέχεια των προσπαθειών του ΚΚΕ(μ-λ) να αναδείξει ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε δυνάμεις της αριστεράς για «αφισορύπανση» αποτελούν επι της ουσίας πολιτική δίωξη των αριστερών-κομμουνιστικών-αγωνιστικών απόψεων και δυνάμεων και είναι κομμάτι της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 17:30 έξω από την είσοδο του Πολεμικού Μουσείου στο οποίο συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Στην συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα από την ντουντούκα ενώ μοιραζόντουσαν  προκηρύξεις καταγγελίας του προστίμου. 

Νωρίτερα ο Δημήτρης Γαγγάδης παρέμβηκε με τοποθέτηση στο Περιφερειακό συμβούλιο την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:


Οι κραυγές και οι τραμπουκισμοί που ακούγονται στο βίντεο ανήκουν σε φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και το γεγονός ότι δεν απαντήθηκαν από την προεδρία του Συμβουλίου αναδεικνύει το ποιες φωνές είναι αυτές που πραγματικά τους ενοχλούν.


Έπειτα, οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν στην αίθουσα της συνεδρίασης φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας τα πανό. Την σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Βάρλας ο οποίος με ανακοίνωση μέσα στην αίθουσα ανέδειξε τον αντιδραστικό χαρακτήρα των προστίμων και πρόβαλε το αίτημα για την ακύρωση τους.  Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε την παρέμβαση στην αίθουσα και την τοποθέτηση του Γιάννη Βάρλα.



Μετά από αυτή την παρέμβαση η προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησε για «αντιδημοκρατικές» πρακτικές και «μειοψηφείς» οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα να έχουν λόγο και να παρεμβαίνουν στην λειτουργία των περιφερειακών οργάνων. Είναι ξεκάθαρο ότι η «δημοκρατία» τους χωρά τους καταδικασμένους νέο-ναζί δολοφόνους, ενώ οι δυνάμεις που μάχονται στο πλευρό του λαού και ενάντια στο σύστημα είναι ανεπιθύμητες! Γι' αυτό απαντούν με πρόστιμα, συλλήψεις, διώξεις, καταστολή και τρομοκρατία! Το ΚΚΕ(μ-λ) δεν αποδέχθηκε ακόμα μια προσπάθεια φίμωσής του και με νέα τοποθέτηση ανέδειξε το ζήτημα των δίκαιων αιτημάτων του:

Οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να αναδεικνύουν ότι τα πρόστιμα αυτά πρέπει να ακυρωθούν. Μετά από πίεση, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το ζήτημα είναι «πολιτικό» και δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση το ζήτημα θα συζητηθεί. Φυσικά δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου αυταπάτες για το εάν το ζήτημα θα απαντηθεί από μόνο του. Άλλωστε, όπως ακούστηκε και μέσα στη συνεδρίαση τα πρόστιμα δεν «έπεσαν» αυτεπάγγελτα, αλλά δόθηκε πολιτική εντολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι συγκεντρωμένοι παρέμβαιναν στο συμβούλιο, έξω από το Πολεμικό Μουσείο είχαν έρθει τα ΜΑΤ (!) τα οποία όμως αποχώρησαν, γιατί -όπως είπαν οι αρμόδιοι του περιφερειακού συμβουλίου- «μας αιφνιδίασαν και δεν τους προλάβαμε»…

Είναι επιτακτική ανάγκη το ζήτημα των προστίμων να ανοίξει στην πραγματική πολιτική του βάση. Από την στιγμή που τα πρόστιμα αποτελούν προσπάθεια του συστήματος να φιμώσει κάθε αγωνιστική φωνή που αντιστέκεται σε αυτό, δεν μπορεί η απάντηση να δοθεί ούτε με «κόλπα» ούτε με νομικά μέσα. Χρειάζεται αγώνας και διεκδίκηση! Ήδη αρκετά σωματεία και φορείς έχουν στηρίξει ψηφίσματα αλληλεγγύης και καταγγελίας των προστίμων. Χτυπούν τις αριστερές φωνές και δυνάμεις γιατί ξέρουν ότι είναι αυτές που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του κινήματος. Γιατί γνωρίζουν ότι μόνο ο λαός με τους αγώνες του θα μπορέσει να βάλει φρένο στα σχέδια τους.

 Δεν μας τρομοκρατούν! 
Να ακυρωθούν τα πρόστιμα!
Κάτω η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής!



Δεν υπάρχουν σχόλια: