ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ | ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ | ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ (7/10), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (5/10), ΞΑΝΘΗ (5/10), ΒΟΛΟΣ (5/10), ΧΑΝΙΑ (5/10)

03 Ιανουαρίου 2024

Έφυγε απ’ τη ζωή ο σ. Κώστας Γιουβαλάκης

 

Στην αυγή του νέου χρόνου έφυγε από κοντά μας ο σ. Κώστας Γιουβαλάκης. Ήταν το πρωί της Τρίτης 2 Γενάρη που έχασε ο Κώστας τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε το 1955 στην Αλεξανδρούπολη, μέλος μια πολύτεκνης οικογένειας. Από μικρό παιδί άρχισε να δίνει μάχες για τον βιοπορισμό και τη ζωή. Ήταν 14 χρονών όταν αναγκάστηκε να μπαρκάρει και από τότε συνέχισε να δουλεύει σκληρά. Το 1985 διορίστηκε φύλακας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας και το 1989 παίρνει μετάθεση στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου δούλευε μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Στο Νοσοκομείο της Άρτας γνωριστήκαμε. Συναντήσαμε έναν αγωνιστή της ζωής και του κινήματος. Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις διαδικασίες του σωματείου, υποστηρίζοντας με επιμονή τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων. Εκλέχτηκε επανειλημμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του Νοσοκομείου με την «Αριστερή Παρέμβαση». Συνειδητά και με τη χαρακτηριστική ηρεμία που τον διέκρινε, υπερασπιζόταν τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων συμμετέχοντας στους λαϊκούς αγώνες.

Δοτικός, ταπεινός, με βαθιά ενσυναίσθηση και με απέραντη αγάπη για κάθε πλάσμα πάνω στη Γη. Πάντα χαμογελαστός μοίραζε αγάπη και φροντίδα στους κοντινούς του, τους φίλους του και με όλους τους ανθρώπους. Μια ιδιαίτερη πτυχή του ήταν η αγάπη του και η φροντίδα που έδειχνε για τα αδέσποτα ζώα της Άρτα. Ο Κώστας μπορούσε να δώσει και το τελευταίο του ευρώ για να τους πάρει τροφή και να τα φροντίσει. Ταιριάζει για τον Κώστα η έκφραση «όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι άνθρωπος».

Αυτό το αποτύπωμα άφησε πίσω του. Με αυτές τις αναμνήσεις αποχαιρετάμε τον Άνθρωπο, τον φίλο και τον σύντροφο Κώστα.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Βάσω και στα παιδιά του Παρί και Νίκο.

Κομματικές Οργανώσεις Ηπείρου του ΚΚΕ(μ-λ)


Η τελετή αποχαιρετισμού θα γίνει στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας την Παρασκευή 5 Γενάρη στις 5μμ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: