16 Φεβρουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ | Η νεολαία δεν είναι πρόθυμη να σταματήσει τον αγώνα της!


Πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη βδομάδα η πανεκπαιδευτική πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Έπειτα από έναν ακόμη γύρο γενικών συνελεύσεων τις προηγούμενες ημέρες οι φοιτητές αποφάσισαν για την συνέχιση των καταλήψεων και των διαδηλώσεων.

Δυστυχώς αυτή την φορά η συμμετοχή και στο δρόμο και στις συνελεύσεις ήταν μικρότερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα κάτι το οποίο αποδεικνύει πόσο διαλυτικά στο κίνημα λειτουργεί η επιβολή των τηλεεξετάσεων. Παρ’όλα αυτά και η σημερινή διαδήλωση ήταν μαζική κάτι το οποίο δείχνει πως η νεολαία δεν είναι πρόθυμη να σταματήσει τον αγώνα της. Όμως είναι σημαντικό το επόμενο διάστημα να μπει η κατεύθυνση της μαζικής αποχής από τις τηλεεξεταστικές, οι φοιτητές να απονομιμοποιήσουν αυτό το μέσο καταστολής που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στους αγώνες μας και να διεκδικήσουν εξεταστική δια ζώσης μετά το πέρας των κινητοποιήσεων.


Προκλητική ήταν η παρουσία των ΜΑΤ καθ’όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, καθώς είχαν σε στενό κλοιό το σώμα της πορείας. Επίσης, θετικό και ενθαρρυντικό, για την συνέχιση του δίκαιου αγώνα των φοιτητών που έχει ξεσπάσει, είναι πως κάθε φοιτητικός σύλλογος είχε ένα κοινό πανό με βάση το πλαίσιο που ψηφίστηκε στη διαδικασία της γενικής συνέλευσης και δεν υπερίσχυσαν οργανωτικές αντιπαραθέσεις.

Οι φοιτητές πρέπει να συνεχίσουμε την επόμενη βδομάδα με ακόμη πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, και διαδηλώσεις μέχρι να πάρουν πίσω αυτό το νομοσχέδιο, μέχρι τη νίκη!

Όχι στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Καμία αναθεώρηση του άρθρου 16

Αποχή από την τηλε-εξεταστική

Αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: