29 Φεβρουαρίου 2024

Με εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Ηγουμενίτσα


Συμμετείχαν με αγροτικά μηχανήματα και μπλοκ οι αγρότες, που είχαν μπλόκο στην ΕΓΝΑΤΊΑ και έκλειναν την είσοδο του λιμανιού καθημερινά, για πάνω από 20 μέρες επί ένα δίωρο. Συμμετείχαν ακόμα σωματεία εργαζομένων του δημοσίου, το Εργατικό κέντρο και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, συνδικαλιστικά σχήματα και πολιτικές οργανώσεις. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή μαθητών με δικά τους μπλοκ από τα περισσότερα γυμνάσια και λύκεια της πόλης, παρά τις απειλές σε ορισμένα από τη διεύθυνση ότι θα υπάρξουν αποβολές. 

Η Ταξική Πορεία είχε δικό της μπλοκ φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή δολοφονική πολιτική του συστήματος και μοίρασε την ανακοίνωσή της τις προηγούμενες μέρες σε εργασιακούς χώρους. 

Η οργή σε όλα τα κομμάτια του λαού ήταν έκδηλη, όπως και ο προβληματισμός σε συζητήσεις για τη συνέχιση του αγώνα που πρέπει να είναι κοινός, προβληματισμός που δεν έβρισκε απάντηση από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, καθώς αρκετοί αντιλαμβάνονταν ότι υπάρχει αυτό το κενό μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: