19 Φεβρουαρίου 2024

ΣΑΜΟΣ | Εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) στο Καρλόβασι με θέμα την επίθεση στην εκπαίδευση

Το Σάββατο 17/2 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση-συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) στο Καρλόβασι με θέμα την επίθεση στην εκπαίδευση. Περίπου 15 συναγωνιστές και φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα την οργάνωσης σε μία, θεωρούμε, επιτυχημένη προσπάθεια να αναπτυχθεί η άποψη μας και να απαντηθούν ζητήματα που θέτει η έως τώρα ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος στις μεγάλες πόλεις αλλά και στο νησί ειδικότερα.

Οι δύο εισηγήσεις ανέπτυξαν επαρκώς τον χαρακτήρα της επίθεσης του συστήματος στην νεολαία μέσω της αντιδραστικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, την σύνδεσή της με την συνολικότερη επίθεση του συστήματος στις ζωές και τα δικαιώματα του λαού καθώς και με την διεθνή πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται απ΄τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή και τα όσα αντιδραστικά παράγονται απ’ τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Έγινε προσπάθεια να αποτιμηθεί η έως τώρα προσπάθεια του φοιτητικού κινήματος να απαντήσει σε αυτή την πρωτοφανούς έντασης επίθεση και να ασκηθεί η απαραίτητη και αναγκαία κριτική στις λανθασμένες απόψεις και τακτικές που ακολουθούν οι δυνάμεις που παρεμβαίνουν σε αυτό. Οι εισηγήσεις κλείσανε με την άποψη του ΚΚΕ(μ-λ) σχετικά με την αναγκαία και εφικτή συγκρότηση ενός ενιαίου και ευρύτερου λαϊκού μετώπου μεταξύ νεολαίας, αγροτών και εργαζομένων που θα πάει κόντρα στη συνολική πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης, ένα μέτωπο που θα καλυτέρευε τους όρους πάλης και θα τροποποιούσε προς όφελος του λαού τον υπάρχοντα συσχετισμό.

Η συζήτηση που ακολούθησε ανέδειξε τους προβληματισμούς που υπάρχουν γύρω απ’ το ζήτημα της επίθεσης στην εκπαίδευσης. Τονίστηκε ο κύριος στόχος του συστήματος που δεν είναι άλλος απ’ τον αποκλεισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων απ’ την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την δημιουργία μίας στρατιάς εργαζομένων χαμηλής ειδίκευσης με κατηργημένα εργασιακά δικαιώματα, διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να αποτελέσουν κρέας για τα κανόνια των πολεμικών σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών. Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να δίνουν ραντεβού στις επόμενες συγκεντρώσεις που θα λάβουν χώρα στο νησί καθώς οι φοιτητικοί αγώνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να μαζικοποιηθεί η απεργία και η απεργιακή συγκέντρωση στις 28/2 και να αποτελέσει εφαλτήριο για τον εργαζόμενο λαό στην προσπάθεια του να αντισταθεί στην επίθεση και να διεκδικήσει μία ζωή με καλύτερους όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: